Bevers
4-6/7 jaar

Welpen
6/7-10 jaar

Waterscouts
10-13 jaar

Wilde Vaart
Woeste Vaart

13-18 jaar

Loodsen
18-23 jaar

HB Plus
18+ jaar

Bevers
4-6/7 jaar

Wilde Vaart
Woeste Vaart

13-18 jaar

Welpen
6/7-10 jaar

Loodsen
18-23 jaar

Waterscouts
10-13 jaar

HB Plus
18+ jaar

HB Crazy Quarantaine

Scouting thuis beleven

Hoe werkt het?

De coronacrisis duurt voort en wij als Hubertus-Brandaan kunnen niet wachten om jullie weer te verwelkomen bij ons op de scouting. Natuurlijk gaat dat voorlopig nog niet en daarom hebben wij een aantal leuke challenges bedacht die jullie thuis zo origineel en creatief mogelijk uit kunnen voeren.

Wij realiseren ons dat er ook veel kinderen zijn die niet op Scouting zitten en die thuis ook wat leuks willen doen. Zij kunnen nu ook meedoen met onze challenges.

De challenges kun je thuis zelf uitvoeren of met een ander erbij als je dat wilt (uiteraard niet met meerdere mensen en denk aan de 1,5 meter afstand). Maak van elke uitgevoerde challenge een foto of filmpje en stuur deze naar ons toe. Elke week verschijnen er vijf challenges waaraan je deel kunt nemen.

Klassement

We doen deze challenges natuurlijk niet voor spek en bonen. De leukste en origineelste inzendingen zien jullie online! De inzendingen kunnen op de volgende manier toegezonden worden:

– De Bevers sturen inzendingen naar: bevers@hubertus-brandaan.nl
– De Welpen Ochtend sturen inzendingen naar: welpenochtend@hubertus-brandaan.nl
– De Welpen Middag sturen inzendingen naar: welpenmiddag@hubertus-brandaan.nl
– De Waterscouts Ochtend sturen inzendingen naar: waterscoutsochtend@hubertus-brandaan.nl
– De Waterscouts Middag sturen inzendingen naar: waterscoutsmiddag@hubertus-brandaan.nl
– De Wilde Vaarders sturen inzendingen naar: wildevaart@hubertus-brandaan.nl
– De Loodsen sturen inzendingen naar: loodsen@hubertus-brandaan.nl.

Niet leden sturen hun inzendingen naar crazy@hubertus-brandaan.nl Vermeld je voor – en achternaam en leeftijd. Wekelijks publiceren we een klassement per leeftijdsgroep op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/hubertusbrandaan . We gaan ervan uit dat je toestemming geeft dat we je inzendingen en je gegevens online mogen publiceren. Wil je dat niet, dan kun je natuurlijk wel meedoen aan de opdrachten, maar die stuur je dan gewoon niet in. Die kun je dan door je familie laten beoordelen.

Zorg dat je bij elke challenge herkenbaar op beeld staat zodat wij goed kunnen zien dat jij het daadwerkelijk bent. Het aantal punten dat te verdienen is met elke challenge staat eronder genoemd. Bij de jurering houden we uiteraard goed rekening met leeftijd. Wij starten deze week met de onderstaande opdrachten.

Een hoop challenges en een hoop vermaak in deze ingewikkelde tijd. Wij hopen dat jullie hiermee uit de voeten kunnen en zien graag jullie inzendingen tegemoet. Zorg dat jullie gezond blijven en volgende week lees je hier de volgende 5 challenges!

 

Ben je er klaar voor?

Let’s go!

Challenge #16 – Voetjes van de vloer

Challenge #16 – Voetjes van de vloer

Voetjes van de vloer! De titel zegt het al. Wat jij tijdens deze challenge gaat doen is creatief zijn met je voeten. Je gaat zoveel mogelijk dingen proberen te doen met je (schone) voeten. Hygiëne is nog steeds heel belangrijk dus zorg dat je voeten schoon zijn. Film wat jij doet met je voeten en verras ons!

Maximaal aantal punten: 12

Challenge #17 – Back to school!

Challenge #17 – Back to school!

Dit is een challenge in een challenge. Wat je gaat doen is leuke dingen verzamelen die je vroeger tijdens je lagere schoolperiode deed of nu nog steeds op school doet. Inktballetjes verzamelen, Flippo’s klappen, knikkeren, etc etc. Verzamel alles, leg alles bij elkaar maak er een leuke foto van en scoor punten!

Maximaal aantal punten: 8

Challenge #18 – Verzameldrang

Challenge #18 – Verzameldrang

Zoek een paar hele leuke foto’s van jezelf van vroeger. Hoe ouder ze zijn hoe beter. Leg ze allemaal op tafel en maak een mooie foto van de collage. Wat dacht je van deze schattige babyfoto?

Maximaal aantal punten: 8

Challenge #19 – Verboden te lachen

Challenge #19 – Verboden te lachen

Voor deze challenge heb je nodig: iemand die jou aan het lachen gaat proberen te maken en een camera om dit te filmen. Jullie gaan tegenover elkaar zitten op een stoel en diegene die het spel met jou speelt gaat je proberen aan het lachen te krijgen. Als je dat een minuut lukt, scoor je het maximaal aantal punten. En anders een deel ervan!

Maximaal aantal punten: 10

Challenge #20 – Verkleedpartijtje

Challenge #20 – Verkleedpartijtje

Je gaat je voor deze challenge kleden in je leukste outfit. Heb je iets wat je altijd draagt met carnaval of een ander leuk kostuum? Laat iemand van jou een foto nemen in een gekke outfit en haal de binnen punten!

Maximaal aantal punten: 6