Bevers van negen verschillende scoutinggroepen uit de regio Vlietstreek verzamelden zich zaterdagochtend bij de Jaguargroep in Rijswijk voor Beverdoedag 2013. Ook de Bevers van Scouting Hubertus-Brandaan waren van de partij. Uitvinder Stanley Stekker had voor de gelegenheid een prachtige tijdmachine gemaakt toen er ineens een echte holbewoner uit kwam. Helaas sloeg ze met haar knuppel de machine kapot en kon ze niet meer naar huis. Gelukkig waren er wel 70 kinderen om te helpen de tijdmachine weer te maken.

Door allerlei spelletjes te doen verdienden de Bevers reserveonderdelen voor de tijdmachine. Ook zorgden ze ervoor dat de holemens ni et teveel heimwee kreeg door allemaal een holemensoutfit te dragen, een hut voor haar te bouwen, oersoep te maken en prachtige grottekeningen te krijten.

Karsten van de Oriongroep vond in Holbewonerstaal leren praten echt niet moeilijk. ‘Je moet gewoon een beetje grommen en dan ertussen praten.’ Bij het gereedschapvissen was het wel wat lastiger. May Rose van de Hubertus-Brandaangroep en Marijke van de Satoko Kitaharagroep werkten heel goed samen en visten met hun groep al het gereedschap van Stanley Stekker uit de sloot. ‘Je moet snel het visnetje eronder krijgen, dan kun je alles pakken.’

Omdat alle Bevers zo hun best hadden gedaan kon Stanley Stekker de machine maken en werd de holbewoner weer teruggestuurd naar haar eigen tijd. Het was een leuke en spannende middag. De Bevers kijken al uit naar Beverdoedag 2014!