Bevers
4-6/7 jaar

Welpen
6/7-10 jaar

Waterscouts
10-13 jaar

Wilde Vaart
Woeste Vaart

13-18 jaar

Loodsen
18-23 jaar

HB Plus
18+ jaar

Bevers
4-6/7 jaar

Wilde Vaart
Woeste Vaart

13-18 jaar

Welpen
6/7-10 jaar

Loodsen
18-23 jaar

Waterscouts
10-13 jaar

HB Plus
18+ jaar

Loodsen

Georganiseerde gezelligheid

18-23 jaar

Vrijdagavond van 20.00 tot 22.30 uur

De Loodsen zijn voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar. Ook wij zijn vaak op het water te vinden aan de Kagerplassen. We hebben daar onze eigen spiksplinternieuwe boot om te zeilen of roeien. We doen ook veel andere dingen, zoals de Berentocht, een filmavond, meehelpen in de organisatie van het Lentefeest of de Vlietdagen of we gaan er met z’n allen gezellig op uit. Sommige Loodsen doen daarnaast ook een staftaak, om de jongere leden van onze groep weer nieuwe dingen te leren.

Programma

26-01
Mindf*ck

02 -02
Oud tegen jong

09-02
Geboeiend

16-02
De 1,2,3 show

23-02
Studententijd

01 -03
Af-schijt martijn

08-03
Offline

15-03
Speciale opkomst

22-03
Is het een landscout, is het een luchtscout, nee het is…

29-03
Terug naar de Bevers

05-04
*ontgroening*

13/14-04
loodsen weekend

19-04
vergadering

In de winter onderhouden we natuurlijk onze eigen vlet. We verzinnen ons eigen programma, waarin gezelligheid en samen actief bezig zijn voorop staan. Heb je ook zin om lid te worden van onze loodsenstam, kom gerust eens langs op onze Vliethof aan het Oosteinde 144! Bel van tevoren even met onze loodsenbegeleider, Leon (06 3019 7287). We hebben daar een gezellige eigen ruimte. De opkomsttijden staan op het programma, dat je ook op deze site vindt. Meestal hebben we opkomst op vrijdag, van 20:00 uur tot 22:30 uur. In de winter komen we ook op sommige woensdagavonden bij elkaar. Bij afwijkende tijden of een weekeinde staan de tijden speciaal vermeld.

Onze activiteiten
 • Zeilen: met onze eigen lelievlet op de Kagerplassen, het leukste met een hoop wind, en in de winter onderhouden we onze eigen boot.
 • We organiseren zelf een gezellige avond, zoals Casino, ik houd van Holland of een gameavond.
 • Lekker een dagje weg: dat kan van alles zijn, denk aan de film, paintball, een
 • stadskanotocht of de Vlietdagen.
 • Kamperen: we hebben onze eigen tent en zorgen voor onze eigen pot eten.
 • Feestdagen vieren we soms samen, zoals surprises met Sinterklaas of we zetten een spetterend Kerstdiner neer voor …
 • Berentocht: met verschillende routetechnieken moeten we op een onbekend overnachtingsadres zien aan te komen.
 • Schiemannen: we werken met lijnwerk dat we bij het zeilen of pionieren nodig hebben, ook kunnen we zelf stootwillen maken of een eigen key-cord.
 • We houden vaak een gezellig kampvuur op ons eiland.
Weekeinden naar het eiland

Eens per twee à drie weken gaan we naar ons eiland aan de Kaag. Daar ligt ook onze boot. We zeilen waar we heen willen, liefst met een lekker zonnetje erbij. Natuurlijk gaan we ook wel eens weg van de Kaag. We nemen dan de boot mee en overnachten elders in het land.

Hoogtepunten van het jaar
 • Ons zomerkamp, dat wel zelf organiseren. We gaan op trektocht of zoeken een vaste kampeerplek, uiteraard ergens langs het water.
 • Zeilwedstrijden: eens per jaar varen we mee in de vrije klasse tijdens de Kaagcup op – hoe kan het ook anders – de Kagerplassen. De hele Kaag ziet dan wit van de grootzeilen en fokken. Vier dagen gezelligheid op het eiland
 • Kano-, Roei- en Wrikwedstrijden: op één zondag in het jaar worden de Kano-, Roei-, en Wrikwedstrijden gehouden (misschien heb je het wel eens gezien langs de Vliet in Voorburg.)
 • Berentocht: een nachtelijke dropping ergens in het land, bestemming onbekend …

Begeleiding Loodsen

Leon de la Croix

begeleider

Lidmaatschap

Contributie:

€ 79,50 per kwartaal

Bijkomende kosten:

Uniform: sweater- en t-shirt: € 23,00 + € 12,00
Voor de Wilde Vaart en de Woeste Vaart is er ook een hooded sweater beschikbaar.
De Loodsen betalen € 5,- extra voor een grote rugbedrukking.
HB Plus-leden kunnen ook voor € 29,- een longsleeve polo kiezen.

Eénmalige inleg zwemvest: € 45,-
Leden krijgen hiervoor elk jaar een passend zwemvest, lees hier meer over in het Spelregelboekje (PDF).

Incidentele kosten

Soms kan voor een bijzonder weekend of speciale activiteit een bijdrage gevraagd worden. Doorgaans gaat het om €5 à €10.
Alle speltakken, behalve de Bevers, gaan in de eerste week van de schoolvakanties op zomerkamp. De kosten hiervoor zijn ongeveer €225,00, onder andere afhankelijk van de locatie.

Spelregels

Overal waar samen wordt gespeeld, geleefd of gewerkt, gelden bepaalde regeltjes. De Hubertus-Brandaan vormt hierop geen uitzondering. Zonder dat het een soort van ‘wetboek’ is geworden, is er een spelregelboekje gemaakt. Klik hier om dit boekje (PDF) te bekijken.

Inschrijven

Hieronder kunt u verschillende formulieren downloaden. Vul het gewenste formulier in, print het uit en lever ze ingevuld en ondertekend in bij de betreffende speltakstaf. Zij geven het door aan de penningmeester die u een bericht over de betaling stuurt.

Heeft u een Ooievaarspas? Neem contact op met de Penningmeester.

Contact

Wil je meer informatie? Of wil je je gewoon direct inschrijven, neem dan contact op met Leon de la Croix, via 06-3019 7287 of via loodsen@hubertus-brandaan.nl.