Bevers
4-6/7 jaar

Welpen
6/7-10 jaar

Waterscouts
10-13 jaar

Wilde Vaart
Woeste Vaart

13-18 jaar

Loodsen
18-23 jaar

HB Plus
18+ jaar

HB Plus

Ouderwets gezellig!

18 jaar en ouder.
Voor ex-leden en huidige staf en bestuur.

Twee keer per jaar

Onder de noemer HB Plus biedt Scouting Hubertus-Brandaan sinds 2005 activiteiten aan voor staf-, bestuurs- en oud-leden van 18 jaar en ouder. Wil je de beleving van toen je nog ‘jeugdlid’ was ondergaan of de gezelligheid weer meemaken? Zeilen op de Kaag, een BBQ op het eiland, meelopen (of helpen organiseren) met de Berentocht of gewoon een gezellig avondje? Schrijf je dan nu in!

Bevers
4-6/7 jaar

Wilde Vaart
Woeste Vaart

13-18 jaar

Welpen
6/7-10 jaar

Loodsen
18-23 jaar

Waterscouts
10-13 jaar

HB Plus
18+ jaar

Programma

 

Elk jaar worden activiteiten georganiseerd voor de HB Plus-leden. Onderstaand een opsomming van enkele succesvolle bijeenkomsten.

Berentocht 10 en 11 februari 2024
De HB plus liep dit jaar ook met een ploeg mee. Het was een prachtige tocht met hier en daar wat obstakels van halve rivieren over de paden. Dat maakt de tocht echter extra avontuurlijk wat de plussers betreft.
Gewapend met een borrelplank voor onderweg, zaklampen en een leuke route was het supergezellig. We kwamen rond half acht op de overnachtingsplek aan, waar we genoten van een pastamaaltijd en later op de avond van veel gezelligheid.
Dank aan de uitzetters!

30 september – 1 oktober 2023
In het landelijke Dussen streken we neer bij een van onze eigen Plusleden (Olaf) op zijn prachtige ‘landgoed’. We hadden een fantastische barbecue, ’s avonds een heuse poolparty en door de avond heen was er een ‘got you’-spel. Dat leidde tot hilarische taferelen. De volgende dag gingen we de Biesbosch in met fluisterboten voor een GPS-tocht. Het was een superweekend!

10 en 11 september 2022
Scouting De Lier was ons onderkomen voor dit weekend, dat zaterdagavond startte met een pulled pork, salade- en gehaktballen-buffet, superlekker en verzorgd door Jasper en Bernard. ’s Avonds wat sportiviteit en kampvuur. De volgende dag de ‘De-lier-ium’ tocht die eindigde bij The City, waar bowling op het programma stond, maar dan met spectaculaire visuals op de baan.

19 december 2021
Een prachtige kersttocht van de HB Plus door de duinen van Wassenaar. Startend bij strandtent De Badmeester met een lekkere warme choc (met eventueel toebehoren), koffie en andere heerlijkheden trokken de HB Plussers in ploegjes door het landschap. Goed herkenbaar aan de rode mutsen. Als afsluiting een driesterren kerstbuffet op de Vliethof.

30 mei 2021
Allemaal klaar voor de start?! Vandaag stond er een autorally op het programma door het Hollandse landschap. Via bolletje-pijltje aanwijzingen in het ‘Roadbook’ wisten de vijftien equipes de finish te bereiken. Winnende ploeg: Gert, Paul en Yvonne! Gefeliciteerd. Het was een heerlijke, zonnige dag. Superfijn om iedereen na de coronaperiode weer te zien!  Bekijk het korte filmpje!

28-29 september 2019
Het HB-plusweekend stond in het teken van oranje. ’s Avonds Koningsdagspellen en een oranjequiz. De HB-plussers bleken sterren in het inspreken van Lucky TV-fragmenten! De volgende dag de geest van Willem van Oranje redden in de Bagijnetoren, een Escaperoom in Delft. Een aanrader!

15 december 2018
De HB plus-bijeenkomst stond dit keer in het teken van koken op houtvuur. Onder leiding van kampvuurkok Robert maakten de HB-plussers heerlijke gerechten. Topper was de knapperige appel-crumble met vanille-ijs. De ijzige zuidoosten wind weerhield de plussers niet, het was een beregezellige avond!

2-3 juni 2018
Een puzzeltocht in het thema musicals leidde de HB plussers langs de Hollandse stranden. ‘s Avonds na een heerlijk buffet genoten we van kampvuur bij de Vliegende Hollander op Landgoed Oosterbeek. De zondag was een prachtige stranddag, die begon met een overheerlijk ontbijt aan zee. Daarna powerkiten en beachvolleybal. Het was een onvergetelijke en relaxte dag met de voetjes in het zand.

11 en 12 maart 2017
Een fantastische blokhut in Schaijk met zaterdagavond een boel gezelligheid en zondag een heuse snortocht op mobielen uit de zestiger jaren. Dat alles onder een heerlijke voorjaarszon, top!

25-26 juni 2016
Lekker bakken en braden op de Kaag tijdens de BBQ Grillmaster 2016! Zondags nog een heerlijke zeiltocht over de Kaag en lunchen bij ’t Kompas. We hebben nu ook echte HB-schorten!

12 december 2015
Kerst in quizsferen. Het was weer supergezellig! De zaal op de Vliethof was prachtig aangekleed. Tijdens de superquiz van 2015 kwam het hele jaar voorbij en keken we wie de meeste parate kennis had. Met snel drukken op de knop tijdens het interactieve deel wonnen de snelle HB-plussers weer wat terrein.

15 november 2015
Be afraid, be very afraid! Tijdens de HB-plusactiviteit van zondag 15 november gingen we lekker knallen tijdens het airsoften. In twee ploegen moesten krakers ontzet worden en overvallers bedwongen. Supertof!

11-12 oktober 2014
In de omgeving van Breukelen – Utrecht een sportief weekend. Een GPS-tocht en zoektocht naar het clubgebouw en zondag lekker houthakken en lunchen bij Gabriëlle in De Meern.

6-9 juni 2014
HB-plussers deden mee aan het geweldige en zomerse jubileumweekend in Lelystad. We gingen in 80 uur de wereld rond met de hele groep. Een gezellige sfeer en een onvergetelijk lang weekend!

16 november 2013
Griezelen en horror. Het kon dit weekend niet spannend genoeg zijn. We maakte een eigen horror-filmpje en schminkten ‘geweldig echte’ wonden. ’s Avonds speelden we de weerwolven van Wakkerdam bij een knapperend haardvuur.

29 juni 2013
Cocktails en salsadansen, super swingend. We overnachtten in tenten op het prachtige Solleveld in de duinen. Een katertocht op zondag maakte het weekend compleet.

22 september 2012
Zeilen met historische Westlanders naar de Braassem. Tof! Overnachten deden we op de Grote Hem in de sfeer van 1001-nacht.

17 december 2011
007 op zijn best! Een interactieve route en voorbereidingen voor een James Bonte avond. Overnachten deden we bij de Vliegende Hollander op Landgoed Oosterbeek aan de rand van Wassenaar.

13 Juni 2011
Een ouderwets gezellig weekendje op de Kaag met zeilen, barbecue en een kampvuurtje. Hoe Plus wil je het hebben?

12 December 2010
Oh oh Den Haag, zo zongen de Plussers na een middag zoeken, puzzelen en speuren in die mooie stad achter de duinen.

Mei 2010
Na een stadswandeling door Leiden (die door de Plussers zelf wat was ingekort…) en een luxe maaltijd in een restaurant, voeren we met de sleep terug naar het eiland, alwaar een lange avond met kampvuur ons wachtte.

Augustus 2009
In het kader van het 75-jarig jubileum waren tijdens deze Plus-bijeenkomst ook de staf- en bestuursleden uitgenodigd die geen lid zijn van de HB Plus. En dat was een gezellige aanvulling tijdens de zeilpuzzeltocht, helaas met wat weinig wind. Dat werd goedgemaakt door een rijkgevulde cocktailbar en een smakelijke barbecue, gevolgd door een beregezellig kampvuur.

November 2008
In volmaakte cowboy-sfeer werden de Plussers op pad gestuurd om op cryptisch omschreven locaties goudstukken te vinden… Erg lastig, maar zoals altijd gezellig. Ook het smakelijke eten was in Western-stijl.

Mei 2008
Het kon natuurlijk niet lang meer duren. De Plussers hebben op de Kaag een zeilwedstrijd gevaren en daarna heerlijk gebarbecued. Het was weer beregezellig.

December 2007
Vanuit de nieuwe locatie aan de Vliet houden de Plussers een zoektocht in kerstsferen, afgesloten met een Kerst high tea en een supergezellig diner.

November 2006
In het tijdelijke lokaal wordt een ’wereldreis’ gemaakt langs allerlei vragen en opdrachten. De reis maakt een stop-over bij een Chinees buffet en eindigt in de gezellige late uurtjes.

Mei 2006
Een bunkertocht door de duinen van Hoek van Holland en uitgebreid eten wordt afgesloten met een feestelijke avond.

November 2005
Een interessante stadswandeling door Delft luidt een gezellige avond in met een uitgebreid buffet.

Mei 2005
Na een leuke puzzelrit met de auto wordt er op de Kaag gebarbecued. Zondag wordt er gezeild.

Naast de activiteiten die we gezamenlijk ondernemen, kun je als Plusser ook ondersteunen bij groepsactiviteiten of bij grotere regionale of landelijke scoutingevenementen, als je dat leuk vindt, tenminste. Bovendien word je ingeschreven bij Scouting Nederland, wat op zijn beurt weer allerlei voordelen oplevert, zoals een lidmaatschapspas, korting in de Scoutshop, het Scouting magazine op de deurmat en mogelijkheid tot deelname aan (inter)nationale activiteiten.

Voor een bescheiden minimale bijdrage van 70 euro per jaar heb je niet alleen het privilege deel te nemen aan de Plus-activiteiten maar lever je bovendien financiële steun aan onze scoutinggroep. Wil je nadruk leggen op deze steun, ben je natuurlijk geheel vrij je jaarlijkse contributie naar eigen inzicht te verhogen.

Wil je meer informatie? Of wil je je gewoon direct inschrijven, neem dan contact op en je ontvangt een inschrijfformulier en een spelregelboekje, waarin alle voordelen nog eens worden genoemd.

Begeleiding Plus

 

Debby van Lochem

kartrekker

Bernard Guldenmundt

aanpakker

Evelien Beguin

aanjager

Jeroen Lohman

doener

Lidmaatschap

Contributie:

Minimaal € 70,- per jaar. Een deel van de HB Plus contributie is een geldelijke bijdrage aan de groep en is naar eigen inzicht te verhogen.

Bijkomende kosten:

Uniform: sweater- en t-shirt: € 23,00 + € 12,00
Voor de Wilde Vaart en de Woeste Vaart is er ook een hooded sweater beschikbaar.
De Loodsen betalen € 5,- extra voor een grote rugbedrukking.
HB Plus-leden kunnen ook voor € 29,- een longsleeve polo kiezen.

Eénmalige inleg zwemvest: € 45,-
Leden krijgen hiervoor elk jaar een passend zwemvest, lees hier meer over in het Spelregelboekje (PDF).

Incidentele kosten

Soms kan voor een bijzonder weekend of speciale activiteit een bijdrage gevraagd worden. Doorgaans gaat het om €5 à €10.
Alle speltakken, behalve de Bevers, gaan in de eerste week van de schoolvakanties op zomerkamp. De kosten hiervoor zijn ongeveer €225,00, onder andere afhankelijk van de locatie.

Spelregels

Overal waar samen wordt gespeeld, geleefd of gewerkt, gelden bepaalde regeltjes. De Hubertus-Brandaan vormt hierop geen uitzondering. Zonder dat het een soort van ‘wetboek’ is geworden, is er een spelregelboekje gemaakt. Klik hier om dit boekje (PDF) te bekijken.

Inschrijven

Hieronder kunt u verschillende formulieren downloaden. Vul het gewenste formulier in, print het uit en lever ze ingevuld en ondertekend in bij de betreffende speltakstaf. Zij geven het door aan de penningmeester die u een bericht over de betaling stuurt.

Heeft u een Ooievaarspas? Neem contact op met de Penningmeester.

Contact

Wil je meer informatie? Of wil je je gewoon direct inschrijven, neem dan contact op met Debby van Lochem via plus@hubertus-brandaan.nl.