Scouting Hubertus-Brandaan twee keer goud

Bungee-Roeien Topper van 2013!

De Vlietdagen 2013 waren weer een succes. Scouting Hubertus-Brandaan organiseerde vele activiteiten, waaronder de Prachtfactor. Een talentenshow voor de jeugd, waarbij de band White Lash eerste werd. Hubertus-Brandaan sleepte zelf ook twee prijzen in de wacht. De enthousiaste scoutingvereniging won met het Bungee Roeien en ook tijdens de Candlelight Shipping. Dubbel goud dus!

Bij het Bungee Roeien strijden teams tegen elkaar in twee vletten, met daartussen een bungeekoord. Het gaat erom wie de andere ploeg weet weg te trekken en hoe snel dit gebeurt! Het team Wilde Vaart van Scouting Hubertus-Brandaan won onder anderen van de gemeentelijke fractievoorzitters, maar vond het wel super sportief dat deze volksvertegenwoordigers van de partij waren. Het bungee-roeien vond plaats bij het schip ‘de Enterprise’ van het Zeekadetkorps Den Haag, die het evenement organiseerde. Daar vond ook de uitreiking van de Bungee-Roeien Topper Award plaats.

De machtige Atlas

De Candleligh shipping volgde in de avond en bood een verlichte optocht van boten. Scouting Hubertus-Brandaan had in het thema Macht & Pracht ‘Atlas’ uitgewerkt. Als we het over Macht hebben, is Ἄτλας – de drager’ de ultieme machthebber. Atlas draagt volgens de legende het hemelgewelf op zijn schouders. Het was Atlas die de Titanen in de strijd leidde tegen Zeus. Atlas staat ook afgebeeld op het Paleis op de Dam in Amsterdam. Vroeger werd aan kinderen verteld dat de wereld ten onder zou gaan als Atlas zijn bol zou laten vallen. Belangrijk dus dat die wereldbol in de lucht blijft. De Loodsen van Scouting Hubertus-Brandaan hebben daarvoor gezorgd en gingen met de eerste prijs naar huis!