Overvliegen in Clingendael: spannend en leuk!

In het zonnige park Clingendael vlogen dit weekend de scouts om je oren. Het was weer tijd voor het jaarlijkse overvliegen naar de volgende leeftijdsgroep bij Scouting Hubertus-Brandaan. Toch wel spannend als het jouw beurt is!

De hele zaterdag vermaakten de Scouts van de Hubertus-Brandaangroep uit Voorburg zich in het bos. Er werd druk levend stratego gespeeld, waar vooral de jongste kinderen, de Bevers, die de ‘bom’ mochten zijn zich goed mee vermaakten. ‘Iedereen is lekker bang voor ons!’, aldus de Bevers. Ook het Kwalleballen, waarbij er gestreden wordt om het eerst een zware zak over de achterlijn te krijgen, was erg populair. De Wilde Vaarders konden goed hun spieren laten zien, terwijl de jongere Waterscouts en Welpen het vooral van hun snelheid moesten hebben.

Toen was er het moment waar het allemaal om ging, het overvliegen, of in dit geval over-rijden. De kinderen die oud genoeg waren, werden met een karretje binnengehaald door de speltak waar ze heen mochten. ‘Ik ga iedereen wel missen’, zei Merel, die naar de Welpen mag, ‘maar ik paste toch niet meer op de kleine Beverstoeltjes’. Alles bij elkaar was het een geslaagde dag met prachtig weer op de koop toe. Het nieuwe scoutingseizoen is weer begonnen!