De Welpen van Scouting Hubertus-Brandaan hebben een aantal opkomsten gehad in het thema van het jubileumjaar. De scoutinggroep uit Leidschendam-Voorburg bestaat in 2014 namelijk tachtig jaar. Eind maart was een hele bijzondere opkomst. Op deze zaterdag werd een tijdcapsule begraven op het terrein van de Vliethof aan het Oosteinde.

De Welpen hadden een tekening gemaakt, waarop ze laten zien hoe zij denken dat Scouting er over twintig jaar uitziet. Dan is het 100-jarig jubileum van Scouting Hubertus-Brandaan. Ook hebben ze een brief aan zichzelf geschreven.

Over twintig jaar zal de tijdcapsule met de inhoud weer worden opgegraven. Het is een beetje een verbinding tussen het heden en de toekomst. De Welpen zijn op dat moment in de bloei van hun leven, ofwel achterin de twintig. Bij het bijzondere moment was ook een delegatie van het bestuur aanwezig. De kinderen zelf vonden het een spannende operatie. Benieuwd hoe dat over twintig jaar is …