Met het luiden van een antieke scheepsbel op de bakdekkruiser van Ad Spek Jachtbouw zullen de wethouders Rozenberg en Stemerdink op zaterdag 18 april 2015 het watersportseizoen officieel openen.

Het openingsevenement zal een ware vloot op het water brengen. Vanuit recreatiegebied Vlietland worden boten verwacht van W.V. Leidschendam e.o., de Vlietzeilers, Jachthaven Ad Spek en WaterSportCentrum Vlietland. Bart Carpentier Alting, voorzitter van het Ondernemers Platform Hollandse Plassengebied zal voor het inmiddels traditionele Vlietwater zorgen.

Zoals inmiddels bekend, heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg extra aanlegmogelijkheden gecreëerd aan de Vlietoevers. Het konvooi zal daarom ook om 14.00 uur van start gaan aan de Delftsekade waar recentelijk walstroom is gerealiseerd. Stipt te 14.00 uur wordt koers gezet naar Voorburg. Het laatste stuk zal de vloot begeleid worden door kano’s van scouting Hubertus Brandaan. Ook wordt contact gemaakt met de zeekadetten uit Den Haag.

Per jaar passeren zo’n 12.000 recreatievaartuigen de gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens dit vaarseizoen kunnen waterrecreanten tot 22.00 uur de Sluis Leidschendam passeren. Dit betekent dat recreanten langer kunnen genieten op de pleisterplaatsen onderweg, zoals bijvoorbeeld de Oude Haven te Voorburg. Dit jaar daarom rond 15.00 uur de openingshandeling te Voorburg op het terras van gastheer Restaurant Bernard. De deelnemende kinderen worden door IJssalon Fanielje op ijs getrakteerd. De authentieke Italiaanse ijscokar komt daarvoor natuurlijk naar Voorburg.