image

Op zaterdag 18 april werd het watersportseizoen in Leidschendam-Voorburg geopend. De Waterscouts van Scouting Hubertus-Brandaan hadden een actieve bijdrage bij de opening. Een bonte stoet met verschillende boten en kano’s trok op deze zonovergoten middag van de sluisjes in Leidschendam naar de Oude Haven in Voorburg.

De 34 waterscouts versierden deze dag hun kano’s met ballonnen en vlaggen en onder begeleiding van onder meer de reddingsbrigade vertrokken zij in een grote kolonne naar de Oude Haven. Daar aangekomen openden Wethouders Rozenberg en Stemerdink het watersportseizoen door het luidden van de scheepsbel. Voor iedereen was er een heerlijk ijsje en de kinderen genoten zichtbaar van deze dag. Zo vertelde Waterscout Mik dat het altijd erg leuk is om te peddelen met vrienden op het water, dat Scouting Hubertus-Brandaan van oorsprong uit twee groepen bestaat en alleen een trui als uniform wordt gedragen. Klik op de link voor alle foto’s en bekijk het filmverslag van Midvliet TV.

image