In de wereld zijn vele ontwikkelingen en helaas niet altijd goede, getuige het vluchtelingenprobleem en de gebeurtenissen in Frankrijk. Scouting Hubertus-Brandaan wil graag haar steentje bijdragen aan de goede dingen. We hebben daarbij een doel dichtbij huis en een doel ver over de landsgrenzen uitgekozen.

Actie voor Het Knaaghof

Knaagdierenopvang Het Knaaghof in Rijswijk heeft het moeilijk. Steeds meer mensen dumpen hun konijn op straat wanneer ze het te duur vinden worden om ervoor te zorgen.

Het Knaaghof wil graag voor alle dieren die ze binnenkrijgen zorgen, maar zij kunnen dat niet zonder hulp. Speel deze Sinterklaasperiode samen met Scouting Hubertus-Brandaan voor goedheiligman of -vrouw en help de konijntjes de winter door!

Hoe kunt u helpen?
Het Knaaghof helpen kan door t/m 5 december spullen die Het Knaaghof kan gebruiken of lege statiegeldflessen in te leveren bij Scouting Hubertus-Brandaan. Dat gaat bijvoorbeeld om wasmiddelen, handdoeken, plastic speelgoed voor knaagdieren, hooiballen en drinkflesjes. Ook kunt u bollen wol geven, zodat vrijwilligers Knijntjes kunnen breien. Wilt u het haakpatroon voor het Knijntje (zie foto)? Mail dan naar bevers@hubertus-brandaan.nl.

Vriendinnendiner voor Syrië

De actie ver over de landsgrenzen doen we samen met de Soroptimistenclub Voorburg. Zij organiseren in ons clubgebouw De Vliethof een vriendinnendiner. De opbrengst gaat naar Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije. Zij leven al drie jaar in tentenkampen en het is belangrijk dat de kinderen weer naar school kunnen.

Juist dit project spreekt onze Scoutingvereniging aan, omdat het gaat om kansen voor de jeugd. Net zoals wij bij onze vereniging een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding willen bieden aan de jeugd van onze gemeente. De Soroptimistenclub stort de opbrengst naar Unicef. Het diner vindt plaats op de Dag voor de Rechten, 20 november 2015.

(foto: Jazzmany).