Met een ferme klap van de champagnefles tegen de romp van het schip, gaat de nieuwe Luctor officieel de vaart in! Met dank aan vele fondsen en ondernemende ouders is het nieuwe schip voor en door Scouting Hubertus-Brandaan gerealiseerd.

‘We zijn er trots op dat we dit met z’n allen hebben kunnen realiseren’, zegt Evelien Beguin, voorzitter Scouting Hubertus-Brandaan. ‘Dat is ook de kracht van Hubertus-Brandaan, dat alle speltakken samenwerken aan een gezamenlijk doel. Zo ook hier! Vandaar ook dat we van elke speltak een lid de doop laten doen. Dat zijn Dirk van de Bevers, Noah van de Welpen, Lucas van de Waterscouts en Annemiek van de Wilde Vaart.’ Op het startsignaal trokken zij aan het touw dat de champagnefles in beweging zette. Materiaalmeester Gerard van Geest gaf de laatste slinger aan de fles, waarmee deze uiteenspatte op de boeg.

Steun van fondsen en ondernemers

Hubertus-Brandaan is enorm blij met de steun van fondsen, zoals Lions Leidschendam-Veur, Van Ravesteyn Fonds, de samenwerkende Maritieme Fondsen, de Rabobank ClubKasCampagne en de Van Stee Stichting. Daarnaast van enkele ondernemers, zoals Nomax Project & Partners, Perlotex Lohman, Klaver Kaas, Stichting RLT Nederland, de MKB Business Barbecue, en niet te vergeten ouders van onze leden, onder wie de familie Van den Berg, Remmerswaal, Molenaar en Van den End. ‘We zijn er bijna’, aldus Beguin. ‘We zijn nog in overleg met één business club om de totale financiering rond te maken, zodat enkele andere grote materialen niet op de begroting van een volgend jaar hoeven.’

Samen vieren

Van het Van Ravesteyn Fonds kwamen twee bestuursleden naar de doop en zij overhandigden een cheque van 1.000 euro. Na afloop waren er hapjes en drankjes om het heuglijke feit te vieren. Volgende week vertrekt de Wilde Vaart van Hubertus-Brandaan met de sleep richting de Kagerplassen.

Van Ravesteyn Fonds

De boot kon met financiële steun van onder meer het Van Ravesteyn Fonds worden aangeschaft. Bestuurslid Mieke Span overhandigde daarvoor aan Evelien Beguin, voorzitter van Scouting Hubertus Brandaan, een cheque van € 1000.

Het Van Ravesteyn Fonds kan jaarlijks zo’n € 50.000 à 60.000 besteden aan sociale doelen voor inwoners en organisaties uit Leidschendam en Stompwijk. Dit geld komt uit de erfenis van de voormalig werfeigenaar de heer Van Ravesteijn.

De aanschaf van een nieuwe sleper die de kleinere boten van de scouts van Hubertus Brandaan veilig naar hun bestemming kan brengen was daarom een toepasselijke bestemming van de erfenis van de werfeigenaar en naamgever van het Van Ravesteyn Fonds.