Gisteravond werd in het Cars Jeans Stadion (ADO Den-Haag) de feestelijke uitreiking van de cheques van de Rabobank Regio Den Haag ClubKasCampagne georganiseerd. Met deze actie draagt Rabobank Regio Den Haag het lokale verenigingsleven een warm hart toe. De bank stelde daarom een deel van de winst beschikbaar voor de ClubKasCampagne.

“We zijn hier superblij mee! We gaan het geld gebruiken om de onmisbare extra kano’s aan te schaffen voor onze snel groeiende Waterscouts-speltak” vertelt de trotse voorzitter Evelien Beguin. “Het is fantastisch om te ervaren dat zoveel klanten en leden van de Rabobank op ons gestemd hebben. Geweldig!”

 

Hubertus-Brandaan

Leon de la Croix is van kinds af aan verbonden aan de Leidschendam-Voorbugse vereniging. “Scouting Hubertus-Brandaan is een florerende vereniging voor kinderen vanaf vier jaar oud en heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Hubertus-Brandaan is een eigentijdse vereniging met een breed scala aan indoor- en outdooractiviteiten. In het park, op het water en rondom ons mooie clubgebouw. Onze groep is gehuisvest in een prachtig pand langs de Vliet, aan het Oosteinde 144 in Voorburg. Een uitstekende uitvalsbasis voor alle activiteiten.”

In tegenstelling tot veel andere scoutinggroepen in de regio is bij de Hubertus-Brandaan van het traditionele scoutinguniform geen sprake. Een blauwe sweater en T-shirt vormen het visuele kenmerk.

 

Lidmaatschap

​“Alle leeftijdsgroepen bieden plaats aan jongens en meisjes. Voor elke leeftijdsgroep is er een eigen ‘Speltak’. In welke Speltak je ook zit: het gaat erom samen actief bezig te zijn. Met afwisselende in- en outdooractiviteiten, waarbij je vaak ook nog iets leert. Bij Scouting Hubertus-Brandaan is telkens iets anders beleven!”  Aldus bestuurslid Marco van Stappershoef.

 

ClubKasCampagne

Alle klanten ouder dan 12 jaar konden bepalen welke verenigingen/clubs een donatie kregen en hoe hoog dat bedrag was. De bank had voor 2017/2018 een bedrag van € 70.000,00 beschikbaar. Hoe meer stemmen voor de vereniging, des te hoger het bedrag dat naar de clubkas ging! Elke stem was maximaal € 5,00 waard.

Stemmen op de favoriete vereniging

Vanaf 5 februari tot en met 25 februari 2018 kon er gestemd worden op de favoriete deelnemende verenigingen. Alle klanten, ouder dan 12 jaar, van wie een e-mailadres bekend was, ontvingen voor de stemperiode een e-mail met een unieke persoonlijke code om 3 stemmen uit te brengen. Leden kregen zelfs 5 stemmen.

 

Op de foto, v.l.n.r. Marco van Stappershoef, Evelien Beguin en Leon de la Croix.