Scouting Hubertus-Brandaan doet mee met de Erfgoeddag ‘Schatten aan de Vliet’ op zaterdag 21 april! Onze Waterscouts varen met kano’s en de Wilde Vaart begeleidt met Romeinse roeiers de bonte stoet over de Vliet. Onderstaand een bericht over de Erfgoeddag 2018.

Beleef het heden en verleden, kom naar de Erfgoeddag!

Beleef het heden en verleden van Leidschendam-Voorburg op zaterdag 21 april 2018. Maak een rondrit met een historische bus of via de Vliet met de Ooievaart. U maakt dan op één dag (veelal gratis) kennis met de vele facetten van ons cultureel erfgoed. Misschien ziet u onderweg Christiaan Huygens of Prinses Marianne nog! Zij rijden per koets door onze gemeente. Op deze feestelijke dag vindt ook de opening van het Watersportseizoen plaats en de lancering van de Cultuurkaart Leidschendam Voorburg.

Vanaf Stationsplein Voorburg vertrekken vanaf 12.30 uur bussen van het Haags Busmuseum, waarmee u gratis een tour langs de Schatten aan de Vliet kunt maken. Een koets met historische figuren rijdt dezelfde route als de bus. U kunt ook kiezen voor een tocht met de Ooievaart over de Vliet. Vanaf 12.00 uur zijn er gratis pendeldiensten. Opstapplaatsen Hofwijck, Huygenshaven en Sluisgebied Leidschendam.

Trots op heden en verleden

Het thema is ‘Trots op heden en verleden’, dat perfect aansluit bij 2018 als Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Maar liefst zeventien erfgoedpartners in onze gemeente maken zich daar hard voor. Door de keuze voor rondritten kunt u op één dag kennismaken met vele facetten van het cultureel erfgoed in Leidschendam-Voorburg. De fanfares Sint Caecilia en Forum Hadriani zorgen op vele plekken voor muzikale omlijsting.

Opening Watersportseizoen

Zaterdag 21 april vindt ook de feestelijke opening van het watersportseizoen plaats. Om 13.00 uur verzamelen de boten zich bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam, er is ontvangst met koffie en molenspeculaas en Scouting Pius XII organiseert spelen. Daarna vaart een bonte stoet van de Samenwerkende Watersport LV, begeleid door Romeinse roeiers van Scouting Hubertus-Brandaan, richting de Huygenshaven in Voorburg. Daar vinden vanaf 15.00 uur enkele presentaties plaats en de opening van het toeristisch seizoen.

Programma

Op www.swaenstey.nl en www.aandevliet.nl vindt u meer informatie en het complete programma.

Geniet op zaterdag 21 april van het brede aanbod van cultuur, erfgoed en watersport in onze mooie gemeente!