De loods was omgetoverd tot een grote bijenkorf, bloemen en picknickbanken van pallets maakten een heerlijke lentesfeer. De zon die volop scheen deed daar nog een warm schepje bovenop. Kortom, afgelopen zaterdag was een heerlijk feest bij Scouting Hubertus-Brandaan in het thema Lentekriebels. Honderden kinderen, ouders en buurtgenoten genoten van de festiviteiten.

Op het water was het goed vertoeven in de aquaballen en de vele kano’s. Leerlingen van basisschool De Driemaster in Voorburg genoten eerder deze week van kanolessen van de Scouts, en enkelen van hen waren vandaag opnieuw van de partij. Zij konden het geleerde direct in praktijk brengen. Een prachtig samenspel van Scouting en scholen, ontstaan vanuit de sportstrippenkaart. Ook waren er een midgetgolfbaan, een tokkelbaan, springkussen, trampoline en vele spellen. Zoals een grote bak met tennisballen en eendjes, waar je de eendjes tussenuit moest vissen, terwijl het water rondkolkte.

 

Kindertheater op de boerderij

Het rad van avontuur genoot veel belangstelling en deelde prachtige prijzen uit, velen gesponsord door bedrijven en de lokale middenstand van Leidschendam-Voorburg. Er was een heuse goochelaar en Kindertheater Deep-Deep bracht voorstellingen in boerderijthema, helemaal in het teken van de lente. Deze samenwerking tussen Scouting Hubertus-Brandaan en Kindertheater Deep-Deep is voortgekomen uit Beursvloer aan de Vliet. Boerin Karin en Boerin Stephanie namen de kinderen mee in een spannend en muzikaal verhaal dat zich afspeelt op de boerderij.

Zo’n zestig vrijwilligers van Scouting Hubertus-Brandaan maakten de dag mogelijk, een feest voor jong en oud. Veel dank aan hen en aan de gulle gevers, onder wie Vlietwensen, die het spektakel ook financieel mogelijk maakten.

 

Bekijk het foto-album:

http://foto-algemeen.hubertus-brandaan.nl/#!album-119