We hadden als groep de eer Hare Majesteit Koningin Máxima te ontvangen op de Vliethof. Ze kwam op 10 juli 2018 voor een bijeenkomst van de organisatie van Roverway 2018, een internationaal evenement voor Scouts van 16 tot 22 jaar uit Europa. De Roverway begint 23 juli in Scheveningen, dan kamperen 4000 Scouts op het strand.

Vol spanning keken we uit naar de komst van de koningin. Ook burgemeester Klaas Tigelaar en de Commissaris van de Koning kwamen hiervoor naar Hubertus-Brandaan. Samen met medewerkers van Bureau Handhaving, een legertje politie, beveiligers, andere Scouts en de pers stonden we Máxima op te wachten. Zij arriveerde begeleid door de motorpolitie bij ons clubgebouw aan het Oosteinde. Ook enkele leden en stafleden van de groep waren komen kijken. Dit weekend nog was het hele gebouw spic en span gemaakt door een aantal staf- en bestuursleden, onder de bezielende leiding van Gé, Bernard en Melvin. We wilden uiteraard een mooi visitekaartje afgeven aan Hare Majesteit.

Roverway

Na de begroeting, betrad de koningin ons clubgebouw, waar zij een presentatie van het scoutingevenement Roverway kreeg. Vrijwilligers lieten zien wat Roverway precies is, wat zij er precies doen en hoe hun ervaringen zijn met het evenement en de organisatie ervan. Vervolgens gaf Koningin Máxima het startsein voor de Paths: de symbolische start van de route die de scouts uit 50 landen eind juli gaan volgen door Nederland in het kader van Roverway. Nadat scouts een aantal puzzelstukken van de routekaart door Nederland hadden geplaatst, zorgde de koningin voor de finishing touch door het plaatsen van een embleem op de kaart.

Prettige ontvangst

Na de afsluiting kreeg Evelien nog een cadeau van Scouting Nederland (uiteraard voor alle helpers) uit handen van bestuursvoorzitter Jaap Boot voor de prettige ontvangst. Het cadeau is goed te gebruiken door de kinderen op het komend zomerkamp. Leuk was ook dat Marco en zijn team de catering verzorgden voor dit bijzondere evenement, waarbij Marciano de coördinatie had.

Kortom, een evenement waarbij Hubertus-Brandaan door de gezamenlijke inzet voor een koninklijke ontvangst heeft gezorgd.

   

 

Bekijk het uitgebreide fotoverslag op: http://foto-algemeen.hubertus-brandaan.nl/#!album-122

 

Uiteraard bleef dit bezoek niet onopgemerkt in de lokale en landelijke pers:

https://www.ad.nl/show/koningin-menaacute-xima-op-bezoek-bij-scoutinggroep-in-voorburg~a263c866/

https://www.telegraaf.nl/video/2284377/maxima-in-plooirok-fleurt-vergadering-op

http://www.midvliet.nl/actueel/nieuws-uit-leidschendam-voorburg/8614-koningin-maxima-bij-hubertus-brandaan-voorburg

https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/91329/koningin-maxima-in-voorburg-bij-scouting-hubertus-brandaan

https://www.nouveau.nl/artikel/royalty/maxima-scouting-chique