Om nog een keer te kunnen nagenieten van de prachtige eerste editie van de Vliet Clean SUP vind je hier een leuk artikel op de website van Scouting Nederland en een sfeervolle korte aftermovie.

Dank aan de organisatie, aan onze Waterscouts, aan de staf die heeft meegevaren en Gert en zijn team voor de organisatie vanuit Hubertus-Brandaan! Bewustwording, beleving en activatie van jongeren rond schoon water staan centraal.

De onderzoekers van het WaterLab van de TU Delft, The Ocean Movement en Noria zijn druk bezig te analyseren hoeveel afval en microplastics in de Vliet is gevonden. Binnenkort ontvangen we hierover een rapportage. Ook wordt een korte video gemaakt over het microplasticonderzoek. Ik heb al een steak preview gezien en die zag er heel tof uit.

We weten al wel dat er per dag acht vuilniszakken plastic uit de Vliet en oeverkanten kwamen!

De film kun je hier bekijken
Het artikel op de website van Scouting Nederland kun je hier bekijken.