Hubertus-Brandaan deed op 30 april 2022 mee aan de Erfgoeddag en de opening van het toeristisch (vaar)seizoen. In het thema ‘Oranje aan de Vliet’ waren er vanaf het middaguur activiteiten in Leidschendam en Voorburg.

Prinses Marianne opende de Erfgoeddag bij de dorpspomp in de Herenstraat. Wethouder Astrid van Eekelen gaf het startsein voor het toeristisch (vaar)seizoen in de Sluis Leidschendam.

Slepen in alle vroegte

De Wilde Vaart en Woeste Vaart vertrokken in alle vroegte naar de Kaag om daar de boten op te halen. Zij kwamen met prachtig in oranje versierde vletten aan bij de sluis. Vanaf de zuidkant kwamen de Waterscouts aan in kleurige kano’s, ook uitgedost in oranje, het thema van de dag. Na de officiële opening van het vaarseizoen kregen de kinderen patat en ijs bij de sluis.

Escape the City

Tijdens de Erfgoeddag waren er allerlei activiteiten voor jong en oud in het thema ‘Oranje aan de Vliet’. De molens, musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openden hun deuren en hadden een programma. Scouting Hubertus-Brandaan organiseerde ‘Escape the City’. De kinderen zaten vast in het verleden van Leidschendam. Alleen door de naam van een bekende Leidschendammer te vinden konden ze ontsnappen. Door Leidschendam waren foto’s te vinden van vroegere tijden. Bij de foto’s stond een QR-code waarmee ze een vraag kregen. Het goede antwoord levert een letter van de naam op. Als ze het goede antwoord inleverden, ontsnapten ze niet alleen aan een leven zonder wifi en wasmachine. Ze verdienden ook een oranje HB-frisbee.

Hubertus-Brandaan werd op social media vele keren bedankt voor de feestelijke begeleiding van de dag! Top gedaan iedereen!

Bekijk alle foto’s.