Wat een gezellige drukte bij de sluisjes in Leidschendam en de Huygens Haven in Voorburg. Sinterklaas is aangekomen, en gelukkig is het met de pakjesboot ook weer helemaal goed! Duizenden kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s stonden aan de kade om de Sint en zijn Pieten welkom te heten. Het Herautenorkest, traditioneel de aankondigers van de Koning, speelden er nu lustig op los om de Sint aan te kondigen. En hij kwam, gelukkig! De voorbereidingen begonnen al ’s morgen in alle vroegte, met het versieren van de boten. En de Pieten hadden de avond ervoor al 700 kilo pepernoten ingepakt.

Bij Hubertus-Brandaan vond ook de lunchstop voor de Pieten plaats. Die waren best dorstig na al dat zingen en swingen. De Bevers van Hubertus-Brandaan hadden prachtige vlaggetjes gemaakt en ook de Welpen zongen uit volle borst toen de Sint op het prachtige IJveer  afmeerde bij de Vliethof. Speciale dank ook aan schipper Arthur, de andere schippers en het materiaalteam van Hubertus-Brandaan.

Sint werd in Leidschendam en Voorburg ontvangen door de locoburgemeesters Marcel Belt en Astrid van Eekelen. In Voorburg bijgestaan door Frits Wester, parlementair verslaggever van RTL en vicevoorzitter van Ondernemersvereniging Huygenskwartier Voorburg. En ook de lokale pers was volop aanwezig. Feest alom, vooral voor de kinderen van Leidschendam-Voorburg!

Scouting Hubertus-Brandaan werkte voor de intocht samen met de Stichting Sint Nicolaas Evenementen, MG Fotografie en Scouting Rijswijkse Meeuwen en Watergeuzen (die de Halve Maen voeren).

Bekijk de foto’s in het foto-album.