Op zaterdag 13 mei 2023 organiseerde Scouting Hubertus-Brandaan een groots Lentefeest. Dit jaar stond het Lentefeest in het teken van  Pirates of the Caribbean. Honderden bezoekers, jong en ouder, kwamen naar de Vliethof. Zij vermaakten zich opperbest onder een stralende voorjaarszon.

Kinderen konden meevaren op het schip van piratenheld Jack Sparrow, zeilen hijsen, mastklimmen of een piratentattoo laten zetten. Anderen gingen binnen aan de slag bij de Pirates Crea. Ze maakten onder meer stoere bandana’s met ketting, zoals Jack Sparrow die ook heeft. Op het water was een kleurrijk schouwspel van kano’s en radarbootjes te zien, waarin kinderen zelf onder begeleiding konden varen. Ouders, opa’s en oma’s en buurtgenoten uit de flat vermaakten zich bij het piratenrad, waar zij met mooie prijzen naar huis gingen.  Zij hadden met recht een schat bij het rad veroverd. Aan de piratenbar waren drankjes, mocktails en heerlijke hapjes verkrijgbaar. Voor het eerst hadden we in het kader van duurzaamheid hardplastic statiegeldbekers. Ook werd deze dag de uitslag van de Superloterij bekendgemaakt.

Dank aan sponsoren

Het Lentefeest is mede mogelijk gemaakt door een flink aantal bedrijven die dit buurt- en scoutingfestijn een warm hart toedragen. Dat zijn Beguin Media Totaal, Bernard Guldenmundt Timmerwerken, Bloemenhof, Drogisterij De Vergulde Gaper, De Jong Diepvries, Foir industriële lampen, ITS, Meere Reclamestudio, Nederhof, Nolten, Nomax Project & Partners, Plus supermarkten, Proefhuys, Remia, S-jeu Vorm & Functie, Sligro, SPA, STAPFOODS catering, stichting RLT Nederland, Topdesk, Van Geest schilder- en onderhoudsbedrijf, Verhuurbedrijf Paul en vele winkels in Huygenskwartier Voorburg en Winkelcentrum Julianabaan.

En natuurlijk dank aan ons enthousiaste team van vrijwilligers en leden van de Wilde Vaart en Woeste Vaart, die dit samen met veel plezier mogelijk maken!

Piratenschip

De loods was door het decoteam omgetoverd tot boeg van een piratenschip, compleet met zeemeermin Syrena. Zij heeft niet iedereen de eeuwige jeugd kunnen geven, maar hopelijk wel een middag om eeuwig te onthouden!