Het Jubileumweekend in Leiderdorp was met 200 leden geweldig. Gru had een schat gevonden, maar miste de sleutels. Daarbij schoten de Minions te hulp, maar onhandig als ze zijn, waren de sleutels veel te groot. De verkleinmachine moest in werking treden, waarvoor de Hubertus-Brandaners supergrote munten verzamelden.

 Voor de stafleden begon het weekend vrijdag al met de enorme opbouw. Boten, tenten, materialen en eten en drinken moesten naar onze prachtige locatie aan de Vadedo-plas. Aan eten en drinken alleen al waren er tien rolcontainers vol. Een geweldige klus dus, die we met z’n allen prima hebben geklaard, gevolgd door een jubileumfeestje voor de staf in de avond.

Vrijwilligers in het zonnetje

Tijdens deze avond zetten we enkele vrijwilligers in het zonnetje die zich al flink wat jaren inzetten als (facilitair) staflid: Olaf Grobben          35 jaar, Wouter Verbeek en Miles Keeman 25 jaar, Nicole van der Burg 15 jaar en Mariëlle van der Meule, Thijs Kwakkelstein, Dagmar van den Berg, Tony Marques, Riks Moolenaar en Niels Gielisse 5 jaar. Ook Marciano Sylvester werd bedankt als kartrekker van het event, Gerard van Geest voor bijna 40 jaar inzet en Petra van der Meer voor de prachtige decoratie op ons jubileumevent. Allemaal toppers!

Minions alert

Zaterdag kwamen alle leden aan en vond de opening plaats. Levensgrote Minions verschenen en al jabberend kwam het verhaal over de sleutels aan het licht. Daarna volgde een Minion Beach Festival, met festiviteiten over het hele terrein, op het eiland en aan het strandje. Ook heuse foodtrucks waren ter plaatse, met patat, broodjes hamburgers, poffertjes en ijs. In de avond volgde een optreden van Captain Midnight XL en kregen we als verrassing hoog bezoek. Locoburgemeester Astrid van Eekelen kwam koninklijke onderscheidingen uitreiken aan voorzitter Evelien Beguin en materiaalmeester Gerard van Geest. Wat een feest! Zo kreeg het jubileumweekend nog een koninklijk tintje, met veel dank aan de initiators!

Adventure Game

De zondag werd ingeluid met een ontbijt. Daarna volgde de Adventure Game, met allerlei loslopende Minions. Van een Minion archeoloog tot een Minion leeuw! In de avond volgde een fantastische Indische maaltijd, van ons even fantastische keukenteam. Daarna vond een Cluedo-achtig spel plaats, omdat er een Minion was vermoord. Maar wie was de dader en wat was het motief? Via allerlei opdrachten kwamen de Hubertus-Brandaners achter de feiten.

Verkleinmachine

Op de maandag speelden we een spinnenwebspel, met allerlei gekke opdrachten. Zoals Pok, pok tikkertje, mini-blijdes maken en sponzenrace. Met de grootte van je spinnenweb kon je munten verdienen voor de verkleinmachine. Alle munten gingen in de verkleinmachine, waarbij de schat van Gru werd geopend . De levensgrote Minions verdwenen door de rook en in de schatkist zaten kleine Minions voor alle Hubertus-Brandaners.