Al onze speltakken beleven in de eerste week van de zomervakantie een prachtige week ergens in Nederland. De Bevers hadden een dagje Drievliet, de Loodsen een supergave loodsentocht en de HB plus heeft eind september een weekend. Mooie thema’s weer in dit jubileumjaar!

De stafleden hebben hun uiterste best gedaan om de thema’s tot leven te laten komen. Na maanden van voorbereiding werden 13 juli de koffers gepakt, op weg naar verschillende locaties in het land. De Wilde en Woeste Vaart voeren zelfs de week ervoor, 6 en 7 juli, al richting kamplocatie om alle boten te brengen.

Avonturen alom

De Ochtendwelpen zijn in Bergen en beleven allerlei avonturen met piraten. Bassie en Adriaan maken het kamp van de Middagwelpen onveilig, met hun thema circus. Zij bivakkeren in Nootdorp. De Ochtendwaterscouts zitten in Zoetermeer en hopen daar weer weg te komen. Zij hebben namelijk het thema Prison Escape. Zij hadden nog een kleine cross over! De Ochtendwaterscouts zijn even ondergedoken bij de Middagwelpen na het overvallen van het casino! Superspannend natuurlijk.

Bijzondere kanotocht

De Middagwaterscouts zitten in Vleuten, met het thema Egypte. Zij maakten al een prachtige kanotocht, onder meer dwars door het centrum van Utrecht.

De vaart was wild

De Wilde Vaart beleefde wilde avonturen op weg naar hun kamp in de Biesbosch, evenals de Wilde Vaart die richting Stierop vertrok in Noord-Holland. Het avontuur van de Wilde Vaart ging vrolijk door met het thema Jurassic Parc. De Woeste Vaart had een geweldige thema-introductie van James Bond door een bezoek aan alle leden en het bestuur thuis.

Temperaturen lopen op

Zon, wolken en af en toe een drup regen wisselen elkaar af. Prima zomerkampweer! De temperaturen lopen op, niet alleen vanwege de avonturen, maar ook door de heerlijke zomerzon. Voorbereidingen in de vorm van een geïmproviseerd zwembad worden al getroffen.