Aan het begin van de zomervakantie reisde een speciaal geselecteerd gezelschap af naar het Brabantse Drunen. Daar was een locatie volledig ingericht om, zonder enig contact met de buitenwereld, Monopoly Wereldeditie te testen. Want alles wat er op dit kamp gebeurde was strikt geheim. Andere spellenmakers lagen tijdens de hele week op de loer om geheime informatie te verzamelen.

Elke dagdeel reisde de Monopoly-spelers naar een ander land. Zo bezochten zij onder andere Italië, Polen, China en Brazilië. In elk land speelden ze spelletjes waarmee de Welpen geld verdienden voor het Monopoly, dat elke avond afsluitend een paar rondes werd gespeeld.

Op de laatste avond bezocht Suikeroompje de kinderen om hen te begeleiden met de finaleronde. Op het scherpst van de snede speelden en handelden zij zoveel mogelijk landen en geld bij elkaar. Maar wanneer de Welpen op kans of Algemeen fonds kwamen veranderden de zaken zo weer. Uiteindelijk won het groepje de helikopters, met Tim, Ricky en Max, het spel. Bram werd Welp van het Kamp vanwege zijn onuitputtelijke enthousiasme en inzet.

Aan het einde van de week gingen alle Welpen en leiding moe maar voldaan terug naar Voorburg om daar na te genieten van een super leuke week Monopoly testen.