De ladder opkomst. Wat is dat nou weer? Meer dan deze informatie hadden de Welpen niet tot hun beschikking afgelopen zaterdag. Vol verwachting kwamen de kinderen naar de Vliethof om uit te vinden wat de ladderopkomst precies zou zijn.

Al snel werd duidelijk dat de goed getrainde speurneuzen tevoorschijn gehaald moesten worden. Er was namelijk een kaart met daarop een raar gevormde ladder. De treden van de ladder liepen dwars over een woonwijk heen. Ergens op die trede lag dan een pion verstopt. Aan de Welpen de taak om op elke lijn een pion te vinden. Zo klinkt dat vrij eenvoudig, maar in de praktijk viel dat nog vies tegen. De treden liepen namelijk niet recht door elke straat, maar ook door huizen en tuinen van buurtbewoners. Dat maakte het extra moeilijk om de pion te vinden. Soms moest er een flink extra stuk worden gelopen voordat de pion gevonden was. Maar zoals gezegd hebben de Welpen ondertussen echte speurneuzen en wisten zij alle pionnen te vinden. Na deze zoektocht door de wijk werd er genoten van een heerlijk bekertje limo en was de opkomst alweer ten einde.