Scouting Hubertus-Brandaan was bij de start van het vaarseizoen op zaterdag 19 april. Om 14.00 uur klonk het startschot, gegeven door wethouder Heleen Mijdam. Vanaf nu is de sluisdagelijks – ook in het weekeinde – open tot 22.00 uur en kunnen boten de Sluis Leidschendam passeren. Ook handig voor onze scoutingvereniging die nog weleens heen en weer vaart tussen de Kaag en ons clubgebouw aan de Vliet.

Per jaar passeren zo’n 12.000 recreatievaartuigen de sluis in Leidschendam. De Gemeente Leidschendam-Voorburg realiseert dit jaar extra aanlegmogelijkheden aan de Vliet. Zo komt er vóór de zomer een op- en afstapsteiger bij houtzaagmolen De Salamander. Ook worden de (historische) aanlegplaatsen bij Park Rozenrust in ere hersteld. Bovendien wordt nog dit jaar een passantensteiger gerealiseerd aan de Leidsekade in Leidschendam.

Leuk voor alle watersporters die zo kunnen genieten van de Vliet. Onze Waterscouts genieten ook op het water en van een lekker ijsje bij ijssalon Fanielje bij de sluis.