We kunnen terug kijken op een fantastisch jubileumweekend: het programma was leuk, kinderen en staf hebben zich uitstekend vermaakt en het weer was geweldig! Hopelijk heeft uw kind net zo’n goede herinnering aan het weekend als wij…

In 80 uur hebben we de wereld rondgereisd. De kinderen hebben een hoop landen bezocht; dit deden ze samen met een wereldreiziger die gestrand was in het Beverland Hotsjietonia met zijn hete luchtballon. De kinderen hebben de wereldreiziger geholpen met het voltooien van zijn reis. In elk land de ze op hun reis aandeden hebben ze uitdagende spelen gespeeld om verder te kunnen komen. Op hun reis kwamen ze een hoop vreemde figuren tegen…

Zo waren we zaterdag in het Beverland Hotsjietonia. Hier maakten we kennis met de inwoners en hun wel en wee in een voor alle leeftijden spannend Adventure Game. We hebben ’s avonds India bezocht en deden een vossenjacht in de Jungle van Azië in het thema met de dieren van het Junglebook. Uiteraard was er daarna nog plaats bij het kampvuur voor een echt Junglebook verhaal.

Zondag werden we wakker in swingend Brazilië met bijpassende muziek en dans. Na het ontbijt hebben we in het Spelenbos een hindernisbaan met verschillende posten afgelegd. In Schotland hebben we de Highlandgames bezocht en hieraan actief deelgenomen. Daar konden de kinderen hun krachten meten in onderdelen als: Sheaf toss; Horde-estafette; Kogelslingeren; Sponsestafette; Caber toss: balkwerpen; Gewichtheffen; Hooibalen werpen en Ringsteken.

Voor de Bevers en Welpen hield het daarna helaas op. Ze vertrokken moe maar voldaan vanuit Lelystad naar huis, al wilden sommige echt perse nog blijven!

Voor de oudere speltakken was er nog een dag extra met op zondagavond een levensecht casino en een feest rond het vuur. Maandag werd Engeland bereikt en was de reis voltooid. De wereldreiziger heeft zijn reis in de 80 uur kunnen maken en zonder de hulp van de kinderen was dit niet gelukt!