Honderden Waterscouts gaan op zaterdag 4 oktober de sportieve strijd aan op Vlietland. Het gaat om de regionale Kano-, Roei- en Wrikwedstrijden van de Admiraliteit Delfland. Vlietland BV sponsort de wedstrijden en maakt daarmee sportief plezier mogelijk voor de jeugd. Admiraal Ferry van Yperen en Bart Carpentier, directeur van Vlietland BV, verrichten de officiële opening.

De wedstrijden vinden plaats op de recreatieplas van Vlietland (www.vlietland.com), Rietpolderweg 11 in Leidschendam, bij het surfstrand. Er zijn verschillende onderdelen. De jongere Waterscouts kanoën een rechte baan in een tweepersoons kajak en een rechte baan in een Canadese kano. De oudere Waterscouts, veelal Wilde Vaarders en Loodsen, nemen de roeiriemen ter hand en leggen zo snel mogelijk een kwartmijl en een hele mijl af.

Klimavontuur

Maar de organisatie heeft meer in petto. Voor de jeugd is er ook een klimparcours te doen op grote hoogte. Dat vindt plaats op het fantastische Klimeiland op Vlietland (www.hetklimeiland.nl). Daar kunnen verenigingen, maar ook particulieren of bedrijven, een klimavontuur beleven onder professionele begeleiding. Ook zijn er krachtmetingen bij de Kop van Jut en de stormbaan. Kortom, een sportieve dag op en rond het water van Vlietland!