Elk jaar vindt op de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden de krachtmeting plaats tussen de beste teams van de zeilwedstrijden in elke regionale admiraliteit. Dit jaar had Scouting Hubertus-Brandaan al gewonnen binnen de Admiraliteit Delfland, waarna de groep naar de landelijke wedstrijden mocht in Harderwijk. Ook daar wist Hubertus-Brandaan de anderen achter zich te laten en behaalde de eerste plaats!

image

Bootsman van het winnende schip, de 1101, was Wessel van den Berg, die samen met zijn team alle boeien als eerste wist te ronden. De 1055 met Jeroen Lohman als bootsman werd derde. Er waren diverse deelnemers uit zo’n 24 admiraliteiten uit het hele land, dus dat is een hele mooie prestatie van Scouting uit Leidschendam-Voorburg.

Daarnaast was het een heel gezellig weekend voor alle jongens en meiden. Bij Scouting Hubertus-Brandaan steekt de leiding veel tijd in het leren zeilen van de leden, naast andere uitdagende programma’s. Verder staat samen (buiten) bezig zijn en veel plezier maken voorop. Scouting Hubertus-Brandaan heeft met een pand aan de Vliet veel mogelijkheden op het water en een goede uitvalsbasis richting de Kaag, waar het zeilen veelal plaatsvindt.

image