Afgelopen Hemelvaartweekend streden bijna 300 zeilboten tegen elkaar om de Kaagcup. Scouting Hubertus-Brandaan uit Leidschendam-Voorburg won deze 40ste zeilwedstrijd op de Kagerplassen. Een groot evenement, waarbij vele Scouts uit de regio Zuid-Holland deelnemen, maar ook Scoutinggroepen uit de rest van het land.

image

Wessel van den Berg was de bootsman van het winnende zeilnummer 1101 in Veld 1. Zijn team bestond verder uit Arend Bijleveld, Lieke Braam en Annemiek Lohman. De jongeren vonden de overwinning uiteraard ‘supertof’. Zij voeren in de standaard lelievletten-klasse. Tijdens de wedstrijden worden de boten namelijk ingedeeld in verschillende klassen, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan strijden. Deze klassen variëren van de instructieklasse voor de jongsten tot de standaardklasse. En daarnaast de vrije klasse waarin de meest ervaren loodsen en stafleden het tegen elkaar opnemen.

image

Ook vier andere teams van Hubertus-Brandaan voeren in het eerste en tweede veld, wat overall de 3e plaats voor de Wisselbeker opleverde. Naast een succesvolle deelname, is uiteraard ook de gezelligheid en het teamwork van belang bij Hubertus-Brandaan. De Wilde Vaart, jongeren in de leeftijd van 14-18 jaar bij Scouting, kampeerden op het Booterhuiseiland aan de Kaag en hadden een oergezellig weekend. Weliswaar met wisselend weer, maar gelukkig met een mooie wind. Ook een keer meedoen met de Wilde Vaart of een van de andere speltakken bij Hubertus-Brandaan, bel dan met 06 54 321 482 voor meer informatie of kijk op www.hubertus-brandaan.nl.