Scouting Hubertus-Brandaan en MKB Leidschendam-Voorburg

Scouting Hubertus-Brandaan presenteerde zich eind augustus tijdens de MKB Business Barbecue Leidschendam-Voorburg aan de lokale ondernemers en bestuurders. Het jeugdwerk was als goed doel uitgekozen door het MKB Leidschendam-Voorburg. De Scouts lieten zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen Ondernemen en Scouting . Vanuit het motto ‘Samen houden we de vaart erin’ stond naast netwerken, een aantal activiteiten op het programma.

Bij Scouting draait alles om samenwerken, elkaar iets gunnen en het ontwikkelen van vaardigheden. Dezelfde skills die je als ondernemer nodig hebt om tot grote prestaties te komen. Daarom stelden de Scouts de ondernemers voor de uitdaging om te laten zien welk bedrijf of welk koppel het beste kan samenwerken: ‘Kortom, welk bedrijf kunnen wij tijdens de bijeenkomst Scouten als Topondernemer MKB Leidschendam-Voorburg 2015!’

De zaag scherp houden

Voorafgaand aan het buffet konden ondernemerskoppels hun vaardigheden testen door samen een boomstam door te zagen. Ook de wethouders Saskia Bruines en Nadine Stemerdink lieten zien dat zij de zaag scherp houden. Verder moest zo snel mogelijk een spijker in een houtblok en werd de slimheid van ondernemers getest met een kennisquiz over onze gemeente.

Kanowedstrijd

De locatie, Restaurant Gina in Leidsenhage, bleek ook ideaal voor het organiseren van een kanowedstrijd tussen zes teams van de Waterscouts. Elk kanoteam vertegenwoordigde een hoofdsponsor: Sligro, Unibail Rodamco, Geelkerken Linskens Advocaten, Huawei, Wittebrug Autogroep en Het Krantje. Unibail Rodamco en daarna Huawei bleken de snelsten. De ondernemers die op het winnende team hadden ingezet, kregen een leuke attentie.

Ondernemen is durven gokken

Tenslotte is ondernemen ook ‘durven gokken’. De Scoutingvrijwilligers verkochten dan ook loten, waarmee mooie prijzen waren te winnen. Na de trekking van de loterij werd de opbrengst van de avond bekendgemaakt. Met dank aan het MKB Leidschendam-Voorburg, de Vlietsteden Ondernemers Club en de Leidschendamse Business Club en alle ondernemers kregen de Scouts een cheque van €1.500,00 overhandigd. Al met al een geslaagde avond voor alle partijen!