Scouting Hubertus-Brandaan organiseerde tijdens de Vlietdagen een spellenparcours met als thema ‘in 80 minuten de wereld rond’. Een grote hoeveelheid kinderen uit Leidschendam-Voorburg en omstreken wilde wel mee op wereldreis over het Damplein, de Sluiskant en op de Vliet.

Met een gestempeld paspoort vertrokken zij vanaf Schiphol om onder andere door België, China, Brazilië en Jamaica te reizen. Na elke tussenstop kregen de kinderen een nieuwe stempel in het paspoort.

Kanoën op de Thames river

In Groot-Brittannië kanode men er lustig op los over de Thames. Er stonden langs de waterkant twee ‘guards’ die alles goed in de gaten hielden. In Jamaica schonk Hubertus-Brandaan onbeperkt alcoholvrije ‘rum’. In Rio de Janeiro werden de coolste schminkcreaties met glittertattoos aangebracht. Ook de stormbaan in de Belgische Ardennen had veel bezoekers. Aan het einde van de wereldreis werden de paspoorten weer ingeleverd en kregen de kinderen nog een lekker zakje snoep.

Watertaxi

Op zondag 20 september verzorgde Scouting Hubertus-Brandaan, met medewerking van Vlietland BV, de Zeekadetten uit Den Haag, Scouting Satoko Kitahara en Scouting Vliegende Hollander, de watertaxi tussen de sluisjes in Leidschendam en Hofwijck in Voorburg. Vele bezoekers maakten gebruik van dit unieke vervoer over water. Er voeren vier lelievletten, een houten sloep en het IJ-veer dat vroeger de veerverbinding over het IJ verzorgde.