Een dag vol cultuur, ambachten, historie en watersport!

Het toeristisch seizoen in Leidschendam-Voorburg wordt feestelijk geopend op zaterdag 16 april. Die dag presenteert het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg in samenwerking met de Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg en het MKB de allereerste Erfgoeddag. Onder de titel ’Schatten aan de Vliet’ is een afwisselend programma samengesteld voor jong en oud. Zo zijn er tijdens de eerste Erfgoeddag onder meer stadswandelingen, rondleidingen, familieworkshops, schilderworkshops, tentoonstellingen en tochtjes op de Vliet. Ook Scouting Hubertus-Brandaan doet mee met een wervelend Lentefeest in het thema Checkpoint Challenges. Dat sluit aan bij allerlei activiteiten die er ook rond Christiaan Huygens zijn die dag. Een uitvinder en tester bij uitstek. Laat u verrassen op één van de vele locaties!

image

Houtzaagmolen De Salamander, Museum Swaensteyn, Molen De Vlieger, Huygens’ Hofwijck, Stichting ‘Mooi Voorburg’, Erfgoed Leidschendam en veel andere partners zetten die dag hun beste beentje voor. Zo kun je op Huygens’ Hofwijck in de huid van Constantijn en Christiaan Huygens kruipen. In de Oude Kerk speelt het carillon en worden schilderworkshops gegeven. Bij Houtzaagmolen De Salamander is een houtbewerkingsworkshop, Molen De Vlieger presenteert een puzzelwandeling. De Vereniging Erfgoed Leidschendam toont een foto-expositie. En er is veel meer…. Kijk voor het volledige programma op www.swaensteyn.nl Een historische bus én boten op de Vliet verbinden de verschillende locaties.

De Erfgoeddag start met de traditionele inwerkingstelling van de historische pomp bij de Oude Kerk in Voorburg, de opening van het nieuwe VVV-punt in Museum Swaensteyn en de feestelijke opening van het vaarseizoen door de Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg.

Geniet op 16 april van het brede aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed in onze mooie gemeente!

Over het Erfgoedpodium

Het Erfgoedpodium is in 2015 opgericht op initiatief van Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Alle stichtingen en verenigingen die actief zijn op het gebied van erfgoed, geschiedenis en cultuur in onze gemeente zijn hierin verenigd. Deelnemers aan het Erfgoedpodium zijn: Houtzaagmolen De Salamander, Molen De Vlieger, Erfgoed Leidschendam, Stichting ‘Mooi Voorburg’, Historische Vereniging Voorburg, Bibliotheek aan de Vliet, Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn, Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg, Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg, Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, Oude Kerk Voorburg, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, Begraafplaats Wilsveen, Stichting Hoekenburg en Boerderij Essesteijn.