We hebben een aantal geslaagde kerstvieringen gehad. Op zaterdag 17 december eerst de Bevers en Welpen, die allerlei lekkere dingen voor de ouders hadden gemaakt. Aan het einde van de opkomst was het een gezellige drukte op het plein met soep, koffie, thee, sandwiches en andere lekkernijen.

’s Avonds deden de Waterscouts het nog even dunnetjes over, waarbij we maar liefst met 117 mensen aan de kerstdis zaten. De Waterscouts bedienden de ouders, uiteraard met hulp van de stafleden. De kinderen hadden enorm hun best gedaan om quiches, salades en balletjes in tomatensaus te maken. Het koken vond plaats in zo’n zeven werkstations, die onder de bezielende leiding van Jasper en Eva werkten als professionals. Gert hield daarna een mooie presentatie voor de ouders en de avond werd afgesloten met overheerlijk ijs met chocoladesaus. 

Op vrijdag 23 december organiseerde de Wilde Vaart een leuke avond, met gourmetten en daarna casino, supergezellig. De Loodsen gaan de 28ste nog samen eten om het jaar sfeervol af te sluiten. De Vliethof was als vanouds weer prachtig versierd door Bernard en Vera, waar iedereen van heeft kunnen genieten. 

Ondertussen werkte het materiaalteam gestaag door aan de Luctor, die als een soort Ark van Noach de haven siert (wel toepasselijk in deze tijd). Voor nu wensen we iedereen ‘all the best’ voor 2017. Dat we met z’n allen maar weer zo’n prachtig Scoutingjaar mogen beleven!