Genieten, cultuur opsnuiven en watersport! Het zijn de ingrediënten voor de tweede Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg, die plaatsvond op zaterdag 8 april 2017. Onder het motto ‘Schatten aan de Vliet’ stelden vele erfgoedlocaties hun deuren open. Burgemeester Klaas Tigelaar opende de dag. Ook werd het toeristisch (vaar)seizoen feestelijk geopend door wethouder Frank Rozenberg. Scouting Hubertus-Brandaan deed volop mee met de Bevers, Welpen en Waterscouts. De Bevers en Welpen deden een workshop rond Prinses Marianne, de Robin Hood van Voorburg, in het kasteeltje Hofwijck. Ze maakten tekeningen, puzzels en maakten van klei prachtige kastelen. Daarna gingen ze achter de fanfare Forum Hadriani aan en ter hoogte van modewinkel Patou was de uitreiking van de verkleedwedstrijd. Lotte van de Bevers en Wouw van de Welpen wonnen twee kaarten voor Drievliet en alle Bevers en Welpen kregen een medaille van de Prinses Marianne-optocht. De Waterscouts voeren met prachtig versierde kano’s mee in de optocht die het vaarseizoen 2017 inluidde. Bij de Oude Haven waren er toespraken en ijs voor alle kinderen. De Wilde Vaart opende zelf ook het nieuwe vaarseizoen. Alle vletten gingen weer mooi afgelakt richting de Kaag voor een zomer met veel plezier en activiteiten.

(Video: HB vanaf 4:17)