Eerder ontving Scouting Hubertus-Brandaan Hare Majesteit Koningin Máxima, Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Klaas Tigelaar in het kader van scoutingevenement Roverway. Deze week is het zover en logeren 50 internationale Scouts van de Roverway bij Hubertus-Brandaan. Vrijdag 27 juli staat in onze gemeente een kanotocht en opschoonactie van zwerfafval gepland.

Scouting Hubertus-Brandaan biedt in de eerste plaats leuke in- en outdooractiviteiten, maar ook maken scouts zich hard voor de natuur. Tijdens de Roverway zijn zo’n 4.500 internationale Scouts in Nederland. 50 van hen zijn deze week te gast bij Scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg.

Waterzuivering

Om de Scouts, in de leeftijd van 16 tot 22 jaar, actief te laten zijn organiseert Hubertus-Brandaan onder andere een kanotocht in combinatie met een zwerfafval opschoonactie. Ook gaan de internationale Scouts een waterzuiveringsfilter testen in de Vliet. De Scouts uit verschillende landen hebben, naast allerlei uitdagende activiteiten, tijdens de Roverway ook een maatschappelijke opdracht. In onze gemeente is gekozen voor het verzamelen van zwerfafval rond de Vliet en in groenstroken en het Sytwende park. De gemeente Leidschendam-Voorburg en Woej, met het project Dit is jouw Buurt, dragen graag hun steentje bij en stellen alle opschoonmaterialen beschikbaar.

Wil jij net als de Scouts ook zo’n geweldige bijdrage leveren aan een schone leefomgeving? Neem voor informatie of opschoonmaterialen contact op met Vicky van der Krogt via 06 23 54 00 47 of bel met Woej.

Altijd iets te beleven

De Scouts van Hubertus-Brandaan zijn net terug van de zomerkampen naar onder meer het Alkmaardermeer, Driebergen, Doornenburg en Mijnsherenland. Van kanoën en zeilen tot themaspelen en een nachtelijke dropping, van een primitieve (zeil)tocht tot met spelevaren met een funtube achter een speedboot. Het is een greep uit de vele activiteiten, waarbij de Scouts het enorm naar hun zin hebben gehad.

De Waterscouts trappen 1 september spectaculair af met een bezoek aan het Aquapark op Vlietland, gesponsord door Vlietland (www.recreatiegebied-vlietland.nl). De speltakken kijken ook samen terug op het zomerkamp. Kortom, altijd wat leuks te beleven bij Scouting Hubertus-Brandaan. Ook een keer vrijblijvend meedoen? Bel met 06 54321 482 voor nadere informatie of kijk op www.hubertus-brandaan.nl.