‘We zijn nog maar net bezig en hebben nu al zakken vol’, vertellen de Scouts, die vandaag onder leiding van Scouting Hubertus-Brandaan en Vicky van der Krogt (Woej) de handen uit de mouwen steken. De Scouts zijn in Nederland vanwege de Roverway, een internationaal Scouting-evenement. 50 Scouts logeren deze week bij Hubertus-Brandaan in Voorburg. 

‘We have as Scouts also a social task’, vertelt Pathleader Mário Ferreira uit Portugal. ‘We’re glad to help Leidschendam-Voorburg out with this service. We like the combination with the canoe trip, organised by Scouting Hubertus-Brandaan.’

Mooie molen

De kanotocht ging onder een warme zomerzon richting de sluisjes van Leidschendam. De internationale Scouts keken hun ogen uit bij de monumentale sluisjes en de gebouwen in de omgeving. Ook Houtzaagmolen De Salamander werd uiteraard prachtig gevonden.

Parken opschonen

De zwerfvuilactie vond plaats op en rond de Vliet, Park Sijtwende en andere parken en slootkanten in de omgeving. Met 50 man sterk zijn zakkenvol vuil uit de Voorburgse (en deel Leidschendamse) parken gehaald.

De groep ging in twee ploegen kanoën of zwerfvuil verzamelen. Tussen de middag was er een gezellige lunch op een schaduwrijke plek onder de bomen bij Hubertus-Brandaan. De gemeente Leidschendam-Voorburg en Woej, met het project ‘Dit is jouw Buurt’, droegen graag hun steentje bij en stelden alle opschoonmaterialen beschikbaar.

Ook bijdrage aan een schone leefomgeving?

Wil jij net als de Scouts ook zo’n geweldige bijdrage leveren aan een schone leefomgeving? Neem voor informatie of opschoonmaterialen contact op met Vicky van der Krogt via 06 23 54 00 47 of bel met Woej.