Scouting Hubertus-Brandaan opende op 1 september het nieuwe seizoen. De Waterscouts deden dat op een spectaculaire wijze in Aquapretpark Vlietland. Door de samenwerking tussen Recreatiegebied Vlietland en Hubertus-Brandaan werd deze supergave activiteit voor de jeugd mogelijk.  

De bijna veertig waterscouts genoten met volle teugen van de waterpret op het opblaasbare pretpark. ‘Het zijn niet voor niks waterscouts’, aldus Rob Kruijff, teamleider van de Scouts. ‘De opblaasbare attractie blijft nog tot en met eind september in het Leidschendamse water liggen. Er zijn veel onderdelen, waaronder trampolines, glijbanen, een volleybalveld en klimrekken (zie www.recreatiepark-vlietland.nl).’

Doe mee tijdens Vlietdagen

Scouting Hubertus-Brandaan is de komende periode ook actief met een groot spellenparcours tijdens de Vlietdagen: Vliet Sports & Kitchen. Kom zaterdag 15 september vanaf 11.00 uur naar het Damplein. Bij ieder onderdeel kun je een leuk spel doen, een mooie knutsel maken of je laten schminken. Haal een gratis strippenkaart op bij de infostand voor een hele middag plezier! Bij inlevering krijg je een leuke verrassing en je maakt kans op een mooie prijs. Je kunt onder meer kanoën, slingerbal spelen (een soort wipe-out) en zo snel mogelijk scoren in de snelheidstunnel. Kortom, genoeg avontuur!

Kids Heroes Fun Cruise

Op zondag 16 september is de groep mede-organisator van de Kids Heroes Fun Cruise. Er komt een drijvend podium in de Huygenshaven in Voorburg waar om 13.30 een groot kinderfeest losbarst met een Kids DJ en live kids muziek. Om 14.00 komt de grote vloot voorbij varen en kunnen de kinderen zwaaien naar de meer dan 20 kinderhelden, zoals Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, Snoopy en Tom & Jerry. Om 14.30 uur start in Leidschendam de interactieve Kids Heroes Fun Show op het grote podium voor de kerk en rond 15.00 uur arriveert de vloot dan in het Sluisgebied van Leidschendam.  De kinderhelden gaan aan wal richting het grote podium waar ze door de burgemeester uitgezwaaid worden (zie www.vlietdagen.nl).