Het jaarlijkse overvliegen van Scouting Hubertus-Brandaan was weer een groot succes. Traditioneel wordt er aan de start van het scoutingseizoen ‘overgevlogen’. De oudste kinderen van elke speltak ‘vliegen’ symbolisch over naar de nieuwe speltak. Scouting Hubertus-Brandaan kijkt tevreden terug naar de overvliegopkomst van afgelopen zaterdag. Dit jaar had het overvliegen een speciaal karakter: voor het eerst werd er overgevlogen met een waterfiets!

Zaterdag  verzamelden alle Bevers, Welpen, Waterscouts, Wilde Vaarders, Loodsen, staf en bestuur van Scouting Hubertus-Brandaan in de Delftse Hout. Alle kinderen werden ingedeeld in tien groepjes bestaande uit alle speltakken. ‘De leeftijdsgemengde groepjes waren voor ons als Bevers erg leuk!’, aldus Mathéo de la Croix, een van de jongste leden. ‘Zo leer je ook de oudere kinderen van de andere speltakken goed kennen. Ze hielpen ons goed.’

Eerst gingen de Scouts puzzelen en speuren. Elk groepje kreeg een ‘vervaagde’ kaart van de Delftse Hout mee. Op de kaart waren een aantal rode vlekken te vinden. Deze vlekken bestreken een gebied van zo’n 50m2. In dit gebied waren puzzelstukjes te vinden. Wanneer een groepje alle puzzelstukjes compleet had kwam er een afbeelding van Huubje, de mascotte van Scouting Hubertus-Brandaan, te voorschijn. Uiteindelijk had het groepje van Wilde Vaarder Dagmar als eerste de puzzel compleet. ‘We waren superblij! We hadden echt goed ons best gedaan’, vertelt Dagmar trots.

Ren je Rot!

Geheel in de geest van Martin Brozius speelden de kinderen onder leiding van staflid Wiebo het in Nederland wereldberoemde spel Ren je Rot! Er waren voor de verschillende speltakken leeftijdseigen vragen. Hier ging het groepje van Wilde Vaarder Niels er met de winst vandoor.

Overvliegen

Na het speuren, puzzelen en rennen was het tijd voor het overvliegen. Met een waterfiets gingen de overvliegers van de ene speltak naar de andere toe. Sommige kinderen haalden (al dan niet bewust) een nat pak. Gelukkig was het prachtig weer en was het water schoon.