Het is goud wat er blinkt tijdens de Erfgoeddag 2019! Thema van de Erfgoeddag is namelijk ‘Schatten van de Gouden Eeuw’. Komt u zaterdag 13 april ook naar deze feestelijke dag? Daarop is het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis te bezoeken. Ook vindt de opening van het vernieuwde sluisgebied in Leidschendam plaats. Die valt samen met de aftrap van het Watersportseizoen, hopelijk onder een gouden voorjaarszon.

Leidschendam-Voorburg is nauw verweven met de Gouden Eeuw. Denk alleen al aan Constantijn Huygens. Als dichter, componist en kunstkenner bevond hij zich in het hart van het culturele en artistieke leven. Hij was secretaris en raadsman van de Oranjes. Het Huygenskwartier met de Oude Kerk, Swaensteyn en Hofwijck vertelt veel over die tijd, evenals de molens De Vlieger en De Salamander.

Koets met historische figuren

Tijdens de Erfgoeddag rijden historische figuren per koets door de gemeente. Maak kennis met Christiaan Huygens of Rembrandt van Rijn. Zij vertellen over hun bewogen leven en bezoeken de verschillende erfgoedlocaties. Ook kunt u meerijden met historische bussen. Begin april meer informatie in de lokale kranten en via informatiefolders in winkels, bij de VVV in Voorburg (Herenstraat 101) en de VVV’s in Den Haag.

Opening watersportseizoen

De Gouden Eeuw was een bloeiperiode in de Nederlandse geschiedenis. In handel, kunst en wetenschappen. En juist in die handel was de Vliet een belangrijke ader. De Vliet is een van de oudste en meest drukbevaren trekvaarten in Zuid-Holland. De ligging in de nabijheid van grote steden als Den Haag en Leiden heeft de Vliet prachtige buitenplaatsen aan het water opgeleverd en een scala aan bedrijvigheid. Op 13 april herleeft de Gouden Eeuw op de Vliet.

Zet 13 april alvast in de agenda

Op 13 april zal wethouder Astrid van Eekelen de Erfgoeddag en het Mooi Voorburg jaar openen in Voorburg. Naast de erfgoedpartners doen o.a. ook het Haags Busmuseum, Scouting Hubertus-Brandaan, Stichting De Ooievaart en Stalhouderij Hanemaaijer mee aan de Erfgoeddag en opening van het Watersportseizoen. Houd www.aandevliet.nl en www.swaensteyn.nl in de gaten voor meer informatie. Zet zaterdag 13 april alvast in uw agenda en geniet van het brede aanbod van cultuur, erfgoed en watersport in onze mooie gemeente!