De Waterscouts van Scouting Hubertus-Brandaan zijn superblij met de nieuwe kano’s, mede mogelijk gemaakt door het Van Ravesteynfonds. Al tijdens de Erfgoeddag en Opening Watersport-/toeristenseizoen zijn ze ingezet. De commissaris van de Koning opende het vernieuwde sluisgebied van Leidschendam.

De kanoërs kregen het die dag op de Vliet best zwaar te verduren met de sneeuw en hagel. ‘April doet wat hij wil’, bleek een waar gezegde. De vletten van Hubertus-Brandaan zetten door en voegden zich in de sleep die vanaf Warmenhoven botenstalling richting de sluis kwamen. Versierd met gouden ballonnen en vlaggen werd het motto van de dag ‘Schatten van de Gouden Eeuw’ op letterlijke wijze vertaald. In de sluis was het feest met de muziek en danseressen. De scouts lieten zich het ijs, ondanks het koude weer, goed smaken. Voorafgegaan door een broodje warme worst immers een prima toetje.

De scouts van Hubertus-Brandaan konden zo het nieuwe zomerseizoen op passende wijze inluiden. Met lekker weer op komst, prima vooruitzichten.