De Wilde Vaarders van Scouting Hubertus-Brandaan hadden begin april een bijzondere bijeenkomst. Twee IC-verpleegkundigen kwamen met de ambulance naar clubgebouw de Vliethof. Zij kregen uitleg over EHBO, wat doet de ambulance en met welke zorg worden coronapatiënten omringd. 

De jeugdleden krijgen zo meer begrip voor de zorg en voor de maatregelen in deze periode. Ook leerden ze hoe ze zelf eerste hulp bij ongevallen kunnen leveren. De Wilde Vaarders werden opgesplitst in vijf kleine groepen die in de buitenlucht enkele posten aandeden. Ze kregen uitleg over alarmnummer 112,  een coronaproof demonstratie (op poppen) over levensreddend handelen en AED-bediening, uitleg over verbandmiddelen en wondbehandeling en een demonstratie over de materialen en mogelijkheden van de ambulance. Met veel dank aan GGD Haaglanden!