Een leuke, zonnige vrijwilligersactie bij Scouting Hubertus-Brandaan op zaterdag 29 mei. Hoog bezoek van burgemeester Tigelaar en wethouder Van Eekelen. Zij staken de handen uit de mouwen tijdens deze landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Bij Hubertus-Brandaan hielpen zij om de omgeving van het clubgebouw en de Vliethaven schoon te maken.

NL doet is een jaarlijks initiatief van Het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten. Ook onze eigen vrijwilligers van Hubertus-Brandaan pakten flink aan, evenals de Bevers en Waterscouts Ochtend. Bedankt aan leden, stafleden en materiaalteam voor jullie inspanningen! En niet te vergeten de vrijwilligers die ons van buitenaf spontaan kwamen helpen. Het hele idee achter NLdoet, om mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

Vliet clean

De Bevers gingen op pad richting Sijtwendepark. Zij ontdeden plekken als de fietsboxen bij het station en het park van zwerfvuil. Burgemeester en wethouder gingen mee de Vliet op, samen met de Waterscouts om haventjes en de Vliet te ontdoen van drijvend zwerfvuil. Andere vrijwilligers bogen zich over het schilderwerk van de vletten, zo heten boten bij Scouting. Natuurlijk gingen de leden ook even de kabelbaan in het park af en genoten de Waterscouts tijdens het kanoën op de Vliet.

Trots

Burgemeester Klaas Tigelaar, namens het college: ‘We zijn er trots op om te zien hoeveel inwoners zich vandaag hebben ingezet voor een ander. Dit laat zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de samenleving zijn.’

Radio Midvliet maakte deze reportage.
Een uitgebreid fotoverslag is hier te bekijken.