De Vliet Clean (s)up was een succes! Het weer zat aardig mee en er waren flink wat leden van Scouting Hubertus-Brandaan en de SUPBinckies en andere jongeren die meededen. Er is veel plastic uit de Vliet gehaald. Dit zouden anders microplastics worden die mensen binnenkrijgen via bijvoorbeeld het drinken van water of het eten van vis. Ze zijn zelfs gevonden in bier en honing. Jakkes!

 Gert Scholtes, organisator vanuit Hubertus-Brandaan: ‘We vinden de Vliet Clean (s)up een leuke manier om aandacht te vragen voor de problemen die plastics in water veroorzaken. Onze leden kunnen lekker suppen en ze doen tegelijk iets goeds. We werken samen met vele partners. Zo is het Hoogreemraadschap van Delfland partner in het event en supte hoogheemraad Belt mee. Ook helpen we mee bij een proef. Het WaterLab van de TU Delft en The Ocean Movement deden tijdens de Vliet Clean (s)up een proef met een sleepnet aan een SUP voor het vangen van microplastics.’

Kinderen doen proefjes

Op de locatie van Scouting Hubertus-Brandaan konden kinderen proefjes doen met water en plastic. Het scoutinggebouw ligt aan de Vliet in Voorburg en was een mooie tussenstop van de suptocht.

 Wereldkampioen windsurfen

Tijdens de derde etappe op 26 augustus ging de tocht van Voorburg naar Den Haag, waar de suppers wereldkampioene windsurfen Lilian de Geus ontmoetten. De laatste etappe ging van Den Haag naar het centrum van Delft, waar de finish was. De ambitie van dit event is om met jongeren een beweging op gang te brengen om het microplastic probleem bij de bron aan te pakken. Op een leuke en luchtige manier!

Kijk op surfpoel.nl/sup/ voor meer informatie over de SUPBinckies.