Heel blij zijn we met de bijdrage van ruim 8.000 euro van het Schipholfonds. De uitreiking vond 17 juni 2022 plaats (zie foto’s).

De Wilde en de Woeste Vaart hebben samen totaal vier nieuwe vletten nodig, vanwege de groei van onze vereniging. Door werving bij diverse fondsen en bedrijven, onder wie Topdesk, Rabobank en nu dus Schiphol, en het Lentefeest krijgen we de materialen bij elkaar.

De nieuwe Woeste Vaart (13-18 jr) en de Wilde Vaart leren met de vletten zeilen en roeien. Op de afbeeldingen is zo’n vlet te zien, zeilend op de Zijl en roeiend in de omgeving van het Joppe. Verder ook zeilende vletten tijdens de wedstrijden. De jeugd van Hubertus-Brandaan is hiermee elk weekend in beweging op de Kagerplassen. Activiteiten die de jeugd in beweging brengen, ondersteunt Het Schipholfonds graag. We hebben inmiddels een Wilde Vaart (13-18 jaar) van circa dertig leden en nu ook bijna twintig leden bij de nieuwe Woeste Vaart. De boten zetten we ook in voor Waterscouts (10-13 jr). Daarvan hebben we twee speltakken (ochtend en middag) van elk circa 25 leden.

Met Topdesk is net een sponsorcontract ondertekend en we verwachten hier in september nog een feestelijk tintje aan te geven. Houd de website en de socials in de gaten.

SONY DSC