Scouting Hubertus-Brandaan was (mede)organisator van de Vliet Clean SUP. ‘Wat mij opvalt zijn de enorme hoeveelheden, wel tien vuilniszakken per etappe, die uit het water komen’, zegt Gert Scholtes.
‘We vinden het goed om dit bij jongeren onder de aandacht te brengen, en de leden vinden het zelf ook leuk!’

Tijdens de Vliet Clean SUP vist een grote groep jongeren van 11 tot 15 jaar suppend zwerfafval uit de Vliet vissen tussen Leiden en Delft. Daaronder veel leden en stafleden van Scouting Hubertus-Brandaan.

Plastic soep bij de bron aanpakken!

Schoon water draagt bij aan een gezonde leefomgeving en natuur. Een groeiende bron van vervuiling is zwerfafval. Plasticafval hoort niet in het water thuis. Het komt vanuit onze wateren terecht in de zeeën en draagt bij aan de plastic soep. Ook vallen plastics uiteen in microplastics die weer terechtkomen in vissen en andere waterdieren, en daarna in je eigen lijf. De waterschappen zijn daarom blij met deze actie die bijdraagt aan een schone Vliet en aan bewustwording rondom dit onderwerp.

Bekijk hier het filmpje dat de gemeente Leidschendam-Voorburg maakte, met een mooie rol voor Hubertus-Brandaan in het kader van duurzaamheid:
https://vimeo.com/790132397/40ff272967