‘Ik gun iedereen Scouting’, aldus wethouder Bianca Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg tijdens de aftrap van het jubileumjaar bij Hubertus-Brandaan. Scouting Hubertus-Brandaan bestaat in 2024 negentig jaar. Veel mooie en uitdagende activiteiten liggen in het verschiet.

‘Sinds de oprichting in 1934 hebben we duizenden jeugdleden vermaakt binnen Scouting Hubertus-Brandaan. Kinderen leren samen te werken, door te zetten en het leidt tot vriendschappen voor het leven’, vertelt voorzitter Evelien Beguin. ‘Naast dat het superleuk is om te doen, leren ze ook kanovaren en zeilen. We hebben op vele plekken in Voorburg gezeten en huizen nu in het mooie pand aan de Vliet. Een perfecte plek voor onze eigentijdse waterscoutingvereniging. Die negentig jaar gaan dus we vieren!’ Te beginnen met het jubileumweekend met Pinksteren met de hele groep, dat wordt mogelijk gemaakt door al onze geweldige vrijwilligers.’ Voor hen volgde een applaus.

Jubileumweekend
‘Ruim 200 leden en stafleden gaan dat weekend op pad om een fantastisch jubileumfeest te beleven. We bedanken alle sponsoren die ons van harte steunen om dit allemaal mogelijk te maken. We vinden het fijn hen gastvrij bij Hubertus-Brandaan te ontvangen. En vandaag zijn we bijeen om met de Ambassadeursborrel nog meer mensen te enthousiasmeren’, licht vicevoorzitter Marco van Stappershoef toe. Wiebo Hobma, staf van Hubertus-Brandaan, vertelde daarna op enthousiaste wijze over de Jubileum sponsorpakketten.’

Ieder talent telt
‘We zijn ook blij wethouder Bremer te verwelkomen vandaag. Met de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben we al jaren een fijne samenwerking’, vervolgde Beguin. Wethouder Bremer: ‘Ik gun iedereen Scouting, zeg ik weleens. Het is een omgeving waar ieder talent telt, je kunt er jezelf zijn en veel verschillende activiteiten beleven. Lekker buiten en samen met leeftijdgenoten. Het geeft een enorm goede basis voor je ontwikkeling, en ik durf te beweren voor je carrière. Van harte gefeliciteerd Hubertus-Brandaan!’

Scouting Hubertus-Brandaan bedankt:
TOPdesk, ITS BV, Motorhuis, Goedemiddag, Beguin Media Totaal, Meere Reclamestudio, Promosupport, ’t Proefhuys, RLT Nederland, S-jeu Vorm en Functie, Nomax Project & Partners, Projectinrichting Lavoir, The Collections, OK2press, Vlietland BV, Caruse, Bott Nederland BV, Alba Automotive Services, Leus Specials BV, Everts Groep, Carshop Fortuin, THT Elektrotechniek, Vroege Interieurbouw, gemeente Leidschendam-Voorburg, Hademax, Edu-Metis, Practical media, Montagebedrijf Robino, Rotary Voorburg Bridgecommissie.

En natuurlijk alle familieleden en vrienden die doneren via de crowdfundingsactie op geef.nl (zoek op Scouting Hubertus-Brandaan), doneren kan nog steeds!

Dank voor de financiële ondersteuning!

Op de foto links Marco van Stappershoef (Hubertus-Brandaan), in het midden wethouder Bianca Bremer en rechts Evelien Beguin (Hubertus-Brandaan). (Foto: Hubertus-Brandaan)

Scouts in actie tijdens de Vlietdagen, een van de evenementen waar Hubertus-Brandaan zich jaarlijks voor inzet. (Foto: Anton van der Riet)