De Berentocht 2024 was met wat aanpassingen een groot succes. Het prachtige gebied van de Utrechtse Heuvelrug was het decor voor deze jaarlijkse tocht.

Twee weekenden

Welpen, Waterscouts, Wilde Vaart, Woeste Vaart en HB plus gingen in twee weekenden op pad. Dit jaar voor het eerst, omdat de groep zo groot was, dat één accommodatie moeilijk was te vinden. De tocht moest het tweede weekend iets eerder van start, maar dat mocht de pret niet drukken.
De Middagwelpen zetten vast het thema van het jubileumjaar in met de Minionpakken, leuk en origineel! In de avond werd nog film gekeken en de Welpen deden een spannend avondspel. Het materiaalteam en enkele staf- en bestuursleden verzorgen de facilitaire kant van de tocht. Berentochtcommissie bedankt voor twee mooie weekenden!

Avontuurlijke tocht

De HB plus liep dit jaar ook met een ploeg mee. Het was een prachtige tocht met hier en daar wat obstakels van halve rivieren over de paden. Dat maakt de tocht echter extra avontuurlijk wat de plussers betreft.
Gewapend met een borrelplank voor onderweg, zaklampen en een leuke route was het supergezellig. We kwamen rond half acht op de overnachtingsplek aan, waar we genoten van een pastamaaltijd en later op de avond van veel gezelligheid.
Dank aan de uitzetters!